Vreme čitanja: oko 1 min.

Elzan Bibić najavio Svetsko prvenstvo u krosu: "Zadovoljstvo je trčati u mojoj zemlji..."

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Raduje se srpski rekorder novom izazovu

  • 0
Svetsko prvenstvo u krosu, Konferencija za medije Foto: Nikola Tomić

Ukupno 45. izdanje Svetskog prvenstva u krosu u subotu će biti održano u subotu u Beogradu. Ušče i Park priajteljstva će ugostiti najbolje od najboljih, a ukupno će oko 5000 takmičara iz pedesetak zemalja tražiti put do najviših plasmana.

Konferencija za medije povodom šampionata održana je u Skupštini grada Beograda i tom prilikom su se javnosti obratili predsednik Srpskog atletskog Saveza Veselin Jevrosimović, predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou, kao i Predsednik privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić.

Nakon njih na "scenu" su stupili atletičari i pored Beatis Čebet iz Kenije, Karoline Bjerkeli Grovdal iz Norveške i Džejkoba Kiplima iz Ugande, okupljenima se obratio i srpski takmičar Elzan Bibić.

- Na prvom mestu moram da kažem da sam veoma ponosan na moju zemlju i Savez zato što uspeva da organizuje takmičenja svetske klase. Zadovoljstvo je trčati u mojoj zemlji ispred moje publike. Nema svako takvu šansu, ali kao što samo rekao, i za mene i za moje kolege iz nacionalnog tima to što imamo šansu da se takmičimo u našoj zemlji je zadovoljstvo. Nadam se da će to biti trend u budućnosti. Trčaću štafetu koja postaje sve atraktivnija i atraktivnija disciplina u ovakvim takmičenjima. Uradićemo sve da opravdamo očekivanja i da zajedno sa našim ljudima u Beogradu i zemlji prezentujemo Srbiju na najbolji mogući način. Nadam se da će i takmičari i treneri biti zadovoljni oragnizacijom i želim svima sreću.

Dodao je Bibić da se nada uspehu.

- Da, ja ću prvi put trčati štafetu. Započeću je i onda je predati kolegama i nadam se da ćemo dostići očekivanja i da budemo u gornjoj polovini timske tabele. Verujem u uspeh.

(Telegraf.rs)

Video: Elzan Bibić o priznanju za najboljeg atletičara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA