Vreme čitanja: oko 1 min.

"Rekao je nešto na grčkom...": Srbin koji nastupa za Kipar otkrio anegdotu sa Đokovićem sa OI u Tokiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

"On je za mene i za svakog uzor kao čovek i kao sportista"

  • 0
Milan Trajković i Novak Đoković Foto-kolaž: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia, Tanjuig / AP

Milan Trajković je dokaz da sportske uspehe ne morate da gradite od ranog detinjstva. Kada je sa 17 godina počeo ozbiljnije da se bavi atletikom verovatno nije ni sanjao da će u jednom momentu biti i prvak Evrope u dvorani, kao i finalista Olimpijskih igara.

Srpski atletičar koji se takmiči pod zastavom Kipra, zemlje u kojoj je i odrastao, u opširnom intervjuu za Telegraf govorio je svojoj karijeri, odrastanju u Surdulici i na ostrvu, ali i o svojim uzorima.

Pored atletskih zvezda na koje se ugledao, tokom karijere mu je velika inspiracija bio i Novak Đoković.

- Pratim Novaka Đokovića, on je za mene, a i za svakog uzor kao čovek i kao sportista. Takođe, pratim i Nikolu Jokića, sviđa mi se njegov karakter. Obojica su izuzetno cenjeni u svetu sporta i jako smo ponosni na njih.

Otkrio je da je upoznao Noleta lično i da mu je bila izuzetna čast.

- Noleta sam upoznao na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine. Naše zgrade u Olimpijskom selu bile su jedna pored druge. On je bio u žurbi pošto se premeštao u hotel tokom turnira, pa je bio na ulici ispred sa torbama - rekao je Trajković i dodao:

- Prišao sam mu sa još dvojicom sportista sa Kipra i tražili smo fotografiju. Naravno da je pristao, čak i dodao nešto na grčkom jeziku, pošto je video naše uniforme. Malo smo pričali i poželeli sreću jedan drugome i onda je otišao. 

(Telegraf.rs)

Video: Obišli smo velelepnu arenu u Glazgovu: Koštala 140 miliona, deo posvećen legendi koja boluje od raka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA