≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rekorderi Srbije sa SP u krosu: "Ponosni smo, ostvarili smo primarni cilj da budemo u Top 10"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Štafeta u sastavu Elzan Bibić, Nikola Raičević, Milica Tomašević i Teodora Simović oborila je državni rekord

  • 1

Beograd i Srbija su ponovo bili centar sveta, pošto je u glavnom gradu naše zemlje organizovano Svetsko prvenstvo u krosu. Naša reprezentacija je imala 13 predstavnika, a u seniorskoj konkurenciji su nas predstavljali Elzan Bibić, Nikola Raičević, Milica Tomašević i Teodora Simović, koji su nastuili u miks štafeti.

Naš tim je istrčao 4 x 2.000 metara za 24,31 što je novi državni rekord Srbije. Posle trke, svi zajedno istakli su da su ponosni.

- Mogu reći da smo se dobro zabavili, uspeli smo da izborimo poziciju u prvih 10. To nam je bio neki prvenstveni cilj, ponosan sam na svoj tim i eto, nadam se da ćemo održavati tradiciju i pojavljivati se i na narednim takvičenjima u ovoj sve više atraktivnoj disciplini - rekao je Elzan Bibić, koji je istrčao fenomenalnu trku i nakon njegove deonice Srbija je čak bila na trećem mestu.

Nikola Raičević je čestitao svojim timskim kolegama i istakao da je primarni cilj ostvaren na SP u Beogradu.

- Čestitam svim mojim timskim koleginicama i kolegi. Ostvarili smo primarni cilj, a to je da budemo u prvih 10 štafeta. Ovo je prvi put da mi nastupamo u ovoj kombinaciji miks štafeti i nadam se da će u narednim godinama to biti učestalo. Za mene je posebno nekako čast, nakon 30 godina, nakon što je moj otac nastupao na Svetskom prvenstvu, sada sam se ja nastupao i to mi je nekako dalo neku dodatnu motivaciju da nastupim - rekao je Nikola Raičević.

Milica Tomašević je poručila da je staza bila teška, ali da su na kraju uspeli da izvuku najbolje od sebe.

- Isto što su i moje kolege rekle. Mislim, kros sveta je zaista nešto, kao što i svi vidite, takmičenje na nivou. Mi smo uradili ono što se od nas očekivalo, tako da eto, prvi put nastupamo u ovakvoj miks štafeti. Zaista je bilo naporno, staza je bila teška zajedno sa konkurencijom, ali eto, mislim da smo na kraju ipak uradili najbolje kako smo mogli.

Teodora Simović je ponosna na timski duh svoje ekipe.

- Pa, s obzirom na to da smo u jednoj izuzetno jakoj konkurenciji u kojoj su sve velike, jake zemlje što se tiče same atletike, zauzeli deseto mesto, to je izuzetno veliki uspeh za nas. Prvenstveno što je i staza bila zaista teška i zahtevna. Mi smo se nosili sa tim. Ono što je bio naš cilj je da napravimo što manje grešaka. Među nama je vladao timski duh i to je ono što nas je nosilo od samog starta do poslednje izmene i ja sam zaista ponosna na ceo naš tim, i pored svega i pored tolike konkurencije zauzeli smo desetu poziciju.

(Telegraf.rs)

Video: Aldin Ćatović i Veljko Vasiljević posle nastupa na SP u krosu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    30. mart 2024 | 17:53

    Bravo za naše takmičare. Puno sreće u daljim nastupima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA