Vreme čitanja: oko 1 min.

Fakultet za sport i Beogradski maraton potpisali protokol o saradnji

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fakultet za sport i Beogradski maraton potpisali protokol o saradnji

  • 0
Comtrade i Beogradski maraton, Potpisivanje ugovora Foto: Nikola Tomić

Beogradski maraton i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, simbolično na "Dan studenata" Beogradskog Univerziteta, potpisali su protokol o saradnji.

Najmasovniji međunarodni sportski događaj u Srbiji održaće se na ulicama glavnog grada 28. aprila, a prema najavama organizatora biće oboreni mnogi rekordi.

Sa ciljem sveobuhvatnog podizanja nivoa organizacije, ali i stručnog unapređenja u godinama koje dolaze, Beogradski maraton nastavio je da širi krug partnera.

- Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, kao najstarija visokoškolska institucija u oblasti sporta u okruženju, se od svog nastanka kroz različite vidove obrazovnih programa i istraživačkih projekta bavila, u užem i širem smislu, jednom od najzahtevnijih trkačkih aktivnosti – maratonomš - istakla je dekanka Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja prof. dr Sanja Mandarić.

S tim u vezi, protokol o saradnji s Beogradskim maratonom, predstavlja novu stepenicu u razvoju sportskih nauka, ali i priliku da se zajedničkim aktivnostima promovišu fizička aktivnost i zdrave životne navike, naglasila je ona.

- Ujedno, neposrednim učešćem u organizaciji ovako značajne sportske manifestacij, studentima Fakulteta se pruža mogućnost, da steknu praktične veštine i primene teorijska znanja u neposrednoj praksi - poručila je Mandarić.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš izrazio je veliko zadovoljstvo zbog saradnje sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja.

- Oduševljeni smo zbog postignutog dogovora, jer je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja prepoznao kvalitet našeg rada. Verujemo da će saradnja biti uspešna i da će trajati mnogo godina - rekao je Habuš.

Očekujemo da studenti kroz naše zajedničke akcije osete još veću povezanost sa Beogradskim maratonom, podvukao je Habuš.

- Takođe, naučna istraživanja studenata i profesora, koji će kroz svoje ankete moći da komuniciraju sa trkačkom zajednicom, doprineće da dođemo do statističkih parametara kako bi događaje koje organizujemo, još više prilagodili realnim potrebama svih učesnika - zaključio je on.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Potpisan petogodišnji ugovor o sponzorstvu između Beogradskog maratona i kompanije Comtrade

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA