Vreme čitanja: oko 1 min.

Klinac (16) oborio rekord Juseina Bolta!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kakav rezultat

  • 2
Nikoj Bramvej, Jamajka Foto: Youtube / SportsMax TV

Na pojam atletike i sprinta, najveća asocijacija je Jusein Bolt. Trkač sa Jamajke koji je oborio mnoge rekorde, ali, ovoga puta iz iste zemlje dolazi i jedan klinac koji preti da nadmaši sve što je uradio čuveni Jusa, pošto mu je već oborio jedan rekord!

Radi se o mladom Nikoju Bramveju, 16-godišnjaku sa Jamajke, koj ije uspeo da obori rekord na 400 metara do 17 godina!

Jusein Bolt je pre 22 godine istrčao deonicu od 400 metara za 47.33, činilo se kao da će to teško i nadmašiti, ali uradio je to Nikoj Bramvej. On je na 51. Karift igrama u Grenadi uspeo ovu deonicu da istrči za 47.26, čime je postao novi rekorder.

Ovo je divan osećaj oboriti rekord. Od prošlog leta sam ga vrebao i sjajno je što sam izašao na stazu i uspeo da ga dosegnem. Usmerio sam um ka tome i fokusirao se na rekord – rekao je srednjoškolac iz srednje škole Kalabar u Kingstonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    6. april 2024 | 22:46

    Svi znaju da Jusa nije hteo puno da se kida za 400m. Treninzi sy mu bili previse naporni. 200 i 100 ko obori neka se javi. Sa vim dopinzima danas opet ne mogu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA