≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rus Sokolov oborio rekord "Jagodinskog polumaratona": Palmi uručena plaketa za doprinos razvoju sporta

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trčali svi, od predškolaca do penzionera

  • 0
Jagodinski polumaraton Foto: JS Jagodina

U Jagodini je, pod pokroviteljstvom Skupštine grada Jagodine održan 5. Jagodinski polumaraton sa 1500 učesnika iz zemlje i inostranstva. Pobednik 5. jagodinskog polumaratona je Rus Vjačeslav Sokolov koji je postavio i novi rekord staze u Jagodini. Rus je 21 kilometar dugačku stazu pretrčao za 01:12:03.

- Odlična organizacija polumaratona u Jagodini. Bilo je veoma toplo, kao da je jun mesec, ali duž cele staze je bilo dovoljno okrepe za trkače i vode i voća. Kroz ova 4 kruga dok sam trčao upoznao sam i grad Jagodinu, lep grad, ljudi nasmejani, čestitke organizatoru - rekao je Sokolov.

U ženskoj konkrenciji najbrža je bila atletičarka „Crvene zvezde“ Slađana Stamenković sa vremenom 01:27:40.

- Izuzetna organizacija, na stazi je bilo sve onako kako treba da bude - rekla je Stamenković.

Pre početka trke proslavljeni srpski atletičar Goran Čegar uručio je predsedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi Plaketu za doprinos razvoju sporta.

- Jagodina je grad sporta i u odnosu na broj stanovnika Jagodina ima danas najviše sportskih terena u Srbiji, a jagodinska lokalna samouprava finansira sve sportove na svojoj teritoriji i zahvaljujući takvim uslovima imamo i odlične rezultate. To je razlog i što danas imamo na 5. Jagodinskom polumaratonu 1500 takmičara od predškolaca do penzionera i profesionalnih atletičara iz Srbije i 10 drugih zemalja. Kažu neka pobedi sreća, nema u maratonu sreće, nego ko ima bolju kondiciju taj pobeđuje - rekao je Marković.

U Jagodini su danas održane trke za predškolce, osnovce, penzionere, zatim trke na 2, 3, 5 i 10 kilometara i konačno i polumaraton od 21 kilometar. Najstariji trkač danas u Jagodini bio je Vlada Stevanović iz okoline Leskovca koji je u martu navršio 90 godina i jedan je od najstarijih trkača na svetu. 90. godišnji Vlada istrčao je 10 kilometara, a naše pitanje „kako održava kondiciju u tim godinama" kaže „jedem sve što se jede i pijem sve što se pije i to je to“.

Inače danas su u Jagodini trčale i čitave porodice, a bilo je slučajeva da trče zajedno prababa i praunuk, tako da je iz Jagodine danas otišla jedinstvena slika u svet.

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA