Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo jedan od najsramnijih poteza u istoriji sporta?

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U međuvremenu je pokrenuta istraga...

  • 6
Polumaraton u Pekingu Printskrin: X/@coldplague

Kineski atletičar He Jie pobedio je tokom vikenda na polumaratonu u Pekingu, ali bi taj njegov trijumf mogao da se podvede kao jedan od najčudnijih!

Tačnije, potez koji je prethodno njegovoj pobedi mogao bi da se nazove jednim od najsramnijih, jer je Jie trijumfovao nakon što su ga trojica rivala pustila da pobedi.

Takav se utisak stiče nakon video snimka koji se pojavio u javnosti, a gde je Kenijac Vili Mnangat pokazao drugoj dvojici, sunarodniku Robertu Keteru i Etiopljaninu Dejenu Bikili, da uspore i dozvole Kinezu da ih pretekne.

Afrički trio se "pomerio", Jie je prešao u vođstvo i nijednog trenutka isto nije bilo ugroženo. Bukvalno se nijedan od pomenute trojice nije potrudio da pretekne Kineza.

Mnangat je navodno kasnije razgovarao sa kineskim medijima i priznao je da pustio Jiea da pobedi zato što mu je prijatelj, dok je u međuvremenu pokrenuta istraga čiji rezultat će biti blagovremeno objavljen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljilja

    15. april 2024 | 21:59

    Kakva dozivotna suspenzija.To je iskljucivo dobra volja trkaca.Oni su izgubili prvo mesto ne Vi.Ovo je kraljica sportova,trci se srcem.....

  • panic

    15. april 2024 | 18:53

    sve četvoro dozivotna suspenzija

  • Dotur Luigi Hecim i AI

    16. april 2024 | 00:42

    Важно је ућествобати. Није важно победити - важно је бити у вођству !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA