≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glavni čovek maratona u Čikagu za Telegraf: "U Beogradu je sve mnogo lepo, volim da gledam NBA i Jokića"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Niši je potvrdio da je jako srećan što se nalazi u glavnom gradu Srbije

  • 0

Beogradski maraton održan ove nedelje u glavnom gradu Srbije još jednom je ispunio sva očekivanja. Učestvovao je rekordan broj takmičara, a sve je bilo podržano na najvišem mogućem nivou.

Portal Telegraf imao je priliku da razgovara pred sam maraton sa Majklom Nišijem, koji je glavni čovek kada je u pitanju organizacija jednog od najvećih maratona na svetu - onog u Čikagu. On je za naš portal istakao da je jako srećan što je drugi put u Beogradu

- Ovo je moj drugi put u Beogradu, prethodni put sam bio ovde 2013. godine. Kada sam prošli put bio u poseti, bila je to neverovatna prilika. Bilo je jako kratko, sećam se toga i jedva čekam da ponovo dođem narednog puta. Polako beležim stvari koje neću stići da uradim ovog puta kako bih to učinio sledećeg. Bio je sjajno, mnogo je lepih stvari ovde - rekao je Niši.

Pred događaj je istakao da je ovde prvi put zbog samog maratona i da su sve pripreme protekle u najboljem mogućem duhu.

- Videćemo, ovde sam 2013. godine bio zbog sastanaka, ali nisam zbog samog maratona. Sve što se događa pred maraton deluje sjajno. Kada vidite sve pripreme, jasno je da je organizatori rade sjajan posao. Dosta je tu informacija koje delimo, kako bismo učili jedni od drugih.

Veruje da će ovaj maraton dodatno približiti Čikago i Beograd, a samim tim unaprediti saradnju dva maratona i učiniti onaj u našem glavnom gradu još boljim.

- Mislim da je mnogo stvari koje možemo da uradimo zbog "sestrinskih" gradova. Treba više da povežemo sve trkače koje dolaze iz drugih zemalja, da dele svoja iskustva, da istaknemo tu kulturnu razmenu. Sjajno je što imamo taj zajednički program. Ljudi iz srpske zajednice, Australije... Treba da povežemo sve te ljude, da napravimo te posebne momente, ne samo za ljude koje dolaze u Čikago, nego i sve ostale koje tamo žive.

Ipak, sam Niši ističe da ga nećete videti kako trči maraton, ali će uvek biti tu da podrži takmičare.

- Možda ako me budete videli da navijam za ljude. Dugo nisam trčao, uživao sam u sportu, ali sada bodrim sve koji trče na 21 ili 42 kilometara.

Posebno su mu dragi uspesi Nikole Jokića i Novaka Đokovića. Za ovog prvog kaže da mu je "žao" što nije deo Bulsa.

- Apsolutno, ne možete to da propustite, koliko ih svet zna. Volim da gledam NBA. Bilo bi mi draže da je deo Čikago Bulsa, jer nam treba pomoć. Ali jasno je koliko sport može da pokrene ljude, posebno mlade. Važno je videti uspeh tih pojedinaca - zaključio je Niši.

(Telegraf.rs)

Video: Darko Habuš o Beogradskom maratonu: "Poslali smo najlepšu sliku Beograda u svet, srce mi je puno"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA