Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstavnici Nacionalne garde Ohaja trčali na Beogradskom maratonu: "Imamo saradnju sa Srbijom dugu 17 godina"

Vreme čitanja: oko 2 min.

I oni su bili deo najveće trke u glavnom gradu Srbije

  • 1

Preko 12.000 takmičara uzelo je danas učešće u 37. Comtrade Beogradskom maratonu na ulicama glavnog grada Srbije, a među njima su se našli i predstavnici Nacionalne garde Ohaja iz Sjedinjenih Američkih Država. 

Oni su došli u Beograd kako bi proširili saradnju sa Vojskom Republike Srbije u raznim poljima, a govoreći za portal Telegraf pred početak same trke, istakli su da su jako srećni što se nalaze u glavnom gradu Srbije.

General Danijel Džonson istakao je da mu ovo nije prvi put da se nalazi u Beogradu i da mu je svaki put bilo i više nego lepo.

- Ovo je moj treći put u Beogradu, a prvi put za Beogradski maraton. Ovde je fantastično, prelep grad i dan, jedva čekam da pređemo ciljnu ravninu sa ostalima - rekao je Džonson.

Istakao je da uvek ima najviša očekivanja od takmičara iz Nacionalne garde, a da je tako bilo i danas.

- Imamo kao i uvek visoka očekivanja, tu je čak sedam takmičara iz Ohaja. Zapravo, Nacionalna garda Ohaja koja je pobedila u nacionalnom takmičenju je tu. Očekujemo dobre rezultate danas.

Saradnja Nacionalne garde Ohaja i Srbije traje već skoro dve decenije.

- Naravno, Nacionalna garda Ohaja ima saradnju sa Srbijom 17 godina. Razmenjujemo iskustva, što se tiče avioindustrije i vojske uopšte - rekao je general Danijel Džonson za Telegraf.

Major Maršal Karpenter dodao je da je sjajno što se nalazi u Beogradu, a pojasnio je u kojim sve poljima teče saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde.

- Naravno, sjajno je biti glavni čovek Nacionalne grade Ohaja, tu sam sa porodicom i sjajno biti u Beogradu. Saradnja je duga 17 godine sa srpskom vojskom i ona je sjajna. Prijateljstva koja smo stvorili su neverovatna, saradnja, odnosi... To pravi razliku. Ne pomaže samo Nacionalnoj gardi Ohaja, nego i srpskoj vojsci, koja je jako dobra. Sarađujemo u polji sajber-vojske, inženjeringu, bezbednost leta, čak i odgovori na vanredne situacije u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova. Oni su sjajni saradnici.

Otkrio je i da je Vojska Srbije dolazila u Nacionalnu gardu Ohaja, a da je sada došao red na uzvratnu posetu.

- Imamo dve dodatne grupe, a one su za sajber-vojsku i bezbednost leta. Srpska vojska je dolazila u Ohajo, a sada smo mi tu, da vidimo koliko može da se unapredi saradnja. Nadamo se da ćemo to uspeti, da će letelice biti bezbedne i dobrom stanju. I jedni i drugi imaju kvalitetne i jako skupe letelice.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je izgledao početak trke na 10 kilometara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA