≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Angelina Topić emotivno pričala o OI i oduševila Ivanu: "Ona treba da bude predvodnik generacija koje dolaze"

E. S.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Otkriveni su i planovi za ovu sezonu kada je u pitanju atletika

  • 0
Atletika, Konferencija i potpisivanje ugovora Foto: Nikola Tomić

Pored toga što je Srpski atletski savez potpisao značajne ugovore koji će pomoći razvoju atletike, na koferenciji za medije u utorak govorilo se i o tekućoj sezone i svemu onome što nas čeka kada je u pitanju "kraljica sportova."

Naravno da je fokus na Evropskom prvenstvu u Rimu i Olimpijksim igrama u Parizu, ali to nije sve - o čemu je opširnije govorio i savezni selektor Edin Zuković.

- Teško je posle dve uspešne sezone najaviti narednu. Imamo kandnidate za velika dela, najavio bih dva takmičenja za tri nedelje. Prvo je prvenstvo Balkana 25. i 26. maja, poslednje takmičenje za ispunjenje norme u Rimu gde očekujem da budemo brojni i uspešni. Sad imamo šest sportista sa normom, devet koji su plasirani po renkingu, i još 5-6 sportista i žensku štafetu koji su blizu plasmana. Nikada do sada nismo toliko imali i imamo težak i lep zadatak da budemo još uspešniji - rekao je Zuković i nastavio:

- Nakon toga je prvenstvo Evrope za mlađe juniore. sa prošlog smo se vratili sa tri medalje, nadam se da ćemo sada biti i bolji. Zatim, tu je i kruna sezone - Olimpijske igre. Za sada imao tri norme, ali nadam se da ćemo imati 9-10 sportista. Ko se plssura na OI biće kandidat i za visok plasman kao i uvek. Kraj sezone je SP u Limi. Izuetno jako takmičenje. U Kaliju smo imali dve medalje i nadam se da ćemo opet biti u velikom broju. Uvek smo u stavu da u mlađim kategorijama, koji ispune normu, Savez da podršku i nastupaće na velikim takmičenjima ako su u formi i zdravi. Priprema se i veliki projetak kod nas, to je razvoj štafeta. 4x100 muška i 4x400 miks. Mislim da taj miks može da bude zanimljiv i da napravi dobre rezultate.

Angelina Topić je nedavno trijumfovala na mitingu Dijamantske lige u Maroku u disciplini skok uvis. Preskočila je 1.98 metara, čime je ujedno oborila nacionalni rekord, i postavila novi lični rekord.

- Čeka nas zahtevna i zanimljiva sezona koja je počela i koju sam lično započela na jedan lep način, gde sam ostvarila dve pobede na najjačim mitinzima Dijamantske lige. Prvi u Dohi i sledeći u Maroku, gde sam preskočila i visinu nacionalnog i ličnog rekorda, zbog čega mi je vrlo drago. Nema vremena za slavlje. Sledeće što nas čeka je EP u Balkanu i EP u Rimu, a nekolicina nas će da kruniše sezonu na OI, što je i dalje ono "vaaauuu." Ne znam koju reč da nađem da izrazim ponos i zadovoljstvo. Jako sam ponosna i prezadovoljna što sebe sa 18 godina mogu da nazovem olimpijcem. Mi klinci ćemo da nastupamo i na SP u Peruu i tamo ćemo da se borimo. Hvala sponzorima, kompaniji Voda Vida i celom mom timu bez kog moj uspeh ne bi bio moguć. Mogu u svoje ime da vam ovbećam da ćemo da nastavimo marljivo da radimo i treniramo.

Za kraj, jaku poruku poslala je i najbolja srpska atletičarka Ivana Španović.

- Moja godina je krenula specifičnije, ali sam uživala dok sam slušala Angelinu koja me je vratila na početak. Mada ja tada nisam bila na nivou kao što je ona sada. I Angelina treba da bude predvodnik generacija koje dolaze, ja sam one koje odlaze. Moj fokus ove godine su OI, to je nešto što bi u krajnoj liniji trebalo da stavim tačku na osvajanje medalja, nadam se zlata, ovih godina. Ceo fokus je na tome. Moja želja je da budem maksimalno spremna i da se borim za zlato. Ponosna sam što se svake godine okupljamo u što većem broju i što imamo sve više mladih koji dolaze i obećavaju. Imamo i sve veći broj stručnih lica koji sa njima rade, što je najbitnija karika. Tu su u kompanije koje se pridružuju Savezu i rade na popularizaciji našeg sporta. Ponosna sam na to i drago mi je da je tako. Savezu želim svu sreću u svom polsu i da nastavimo istim tempom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA