≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jevrosimović za Telegraf otkrio velike planove: "Srpski atletičari prvi put mogu da osvoje više medalja na OI"

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Počeće i izgradnja nacionalnog centra

  • 0

Srpski atletski savez je u sredu potpisao dva vrlo značajna ugovora o sponzorstvu sa kompanijom Dunav osiguranje, baš kao i sa gradom Kraljevom, koji poseduje potrebnu infstratrukturu za održavanje svih velikih domaćih takmičenja u narednom periodu.

Potpisivanju sporazuma o saradnji prisustvovali su predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, član Izvršnog odbora kompanije Dunav osiguranje Milo Marković, kao i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Nakon potpisanih ugovora gospodin Jevrosimović je za Telegraf otkrio zbog čega je ovo bitan momenat za domaću atletiku.

- Podrška Dunav osiguranja srpskoj atletici dolazi u pravo vreme, pogotovo što je pred nema jedna izuzetno teška takmičarska godina, gde nam predstoji Evropsko prvenstvo u Rimu, kao i Olimpijske igre u Parizu. Takođe, ove godine planiramo početak izgradnje srpskog atletskog nacionalnog centra i zbog toga velika zahvalnost Vladi Srbije koja je omogućila da na beogradskoj Adi Huji započnemo izgradnju jednog ovako prestižnog objekta koji definitivno treba da promeni izgled tog dela grada.

Osvrnuo se potom i na potpisane ugovore.

- Dunav osiguranje je definitivno najveća osiguravajuća kuća u Srbiji i ovo je pravi priimer kako jedna velika kompanija pomaže razvoju srpske atletike i atletskog sporta kao bazičnog i sporta za zdrav život. Ako govorimo o gradu Kraljevu oni već dugi niz godina ulažu u razvoj atletika kao bazičnog sporta. Kraljevo je postalo vrlo jak atletski centar i ove godine sva državna prvenstva će se održati u Kraljevu.

Jevrosimović je istakao da naša zemlja prvi put ima šansu za više medalja na OI.

- Prvi put na Olimpijskim igrama mi imamo šansu za osvajanje većeg broja medalja, koliko će ih zaista biti ne mogu da licitiram. Atletika je jedan izuzetno težak sport, bukvalno vremenski uslovi mogu da promene tok rezultata, ali ja se nadam da ćemo posle Olimpijskih igara slaviti najveći uspeh srpske atletike.

Na kraju je naglasio da svi mi nešto možemo da naučimo od atletičara.

- Pa znate šta, atletičari treba svima drugima da daju savete, jer ja atletici treba da zahvalim kakav sam danas, jer ona vam daje nešto što ne može nijedan drugi sport, a to je fanatična upornost.

(Telegraf.rs)

Video: Veselin Jevrosimović: Bitna godina za atletiku, dva važna takmičenja i gradnja atletskog stadiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA