≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

"Novak i ja idemo u Pariz da osvojimo zlatne medalje": Ivana Španović moćnom porukom oduševila sve

Vreme čitanja: oko 4 min.

Najboljoj atletičarki Srbije je bitno da uživa u verovatno poslednjoj godini u karijeri

  • 6

Na svačnoj konferenciji za medije održanoj u Atletskoj dvorani na Banjici predstavljen je plan za letnju sezonu kada je u pitanju "kraljica" sportova u Srbiji. Pored nacionalnog selektora Edina Zukovića, priusutnima su se obratile i najbolja mlada srpska atletičarka Angelina Topić i najbolja svih vremena Ivana Španović.

Pored svih ostalih takmičenja na kojima će učestvovati kao vid pripreme za Olimpijske igre, Ivana će se fokusirati upravo na Pariz, a tamo je otkrila da je ideja da i ona i Novak osvoje zlatne medalje.

- Ideja je da se i Novak i ja pojavimo u Parizu i da osvojimo zlatne medalje. Ljudi, kada žele da nas uteše, kažu već ste osvojili dovoljno i nema potrebe. Znamo mi, ali kada osećaš da si tu i da su realne šanse, zašto da ne. Pogotovo u nekoj ukupnoj statistici je jedna stvar koja je značajna, bitna i itekako realna.

Potom je dodala je mnogo vremena prošlo od momenta kada je prvi put bila na OI i prisetila se početaka.

- Na prvim OI sam bila u 2008. godine u Pekingu, kada sam pre toga pobedila na Svetskom juniorskom prvenstvu. To mi je bila nagrada i išla sam tamo bez ikakvih većih očekivanja. Bila sam mlada i rezultatski sam mogla da razmišljam da se nađem među 12 najboljih. Ali sam bila toliko impresionirana tim takmičenjem i svim što sam tamo videla. U svom tom čudu i razgledanju nisam mogla da se skoncentrišem na svoje takmičenje. Sada eto pričam o svojim poslednjim Igrama, petim po redu. Mnogo toga se izdešavalo u međuvremenu. Mogu da kažem da, od prvih do poslednjih, i te kako imam na šta da budem ponosna.

Dodala je da je već ušla u godine u kojima joj je bitno da samo uživa u sportu.

- Imam već 34 godine, malo me je sramota jer je puno. Ali sa druge strane, Nole danas puni 37. Znači limiti su samo u našim glavama. Ali, ono što stalno govorim, sve dok imam zdravu ambiciju prema sportu i onome što radim, i dom imam tu istu želju, ostaću. Najbitnije mi je samo da uživam.

Ponovila je da će ovo biti njene poslednje Olimpijske igre.

- Ja sam rekla jednostavno da će ovo biti moje poslednje Olimpijske igre, sa 34 godine mislim da sam u piku što se tiče mojih fizičkih i mentalnih predispozicija i želim to da iskoristim, ono što mi je uvek bilo bitno je da sačuvam svoje zdravlje, da nemam problema sa povredama, sve ovo ostalo sa timom rešavamo, mislim da neće biti nikakvih problema.

Istakla je Ivana i da je takmičenja svesno propuštala zbog povrede i nije želela da ponovi ono što se desilo na Evropskom dvoranskom prvenstvu 2023.

- Meni je ovo specifično, i prošle godine do Svetskog prvenstva sam imala svega dva ili tri takmičenja, propustila sam zbog povrede dosta toga, ove godine isto jer nismo želeli da se dovodimo u rizik: Naučili smo da gradimo formu i tempiramo sve onako kako moje telo to dozvoljava i to se pokazalo mnogo puta kao ispravna odluka jer posle toliko godina i osvojenih takmičenja nemam potrebu da rizikujem bilo šta zbog jednog rezultata, takmičenja ili odličja. Nismo tako želeli, sav fokus je samo na Parizu i nadam se da će do tada ići sve po planu.

Istakla je i da zna da ne mora ništa da uradi, ali da oseća da može.

- Ljudi kada hoće da nas uteše kažu "Nema potrebe", već ste mnogo toga osvojili. Znamo da nema potrebe, ali kada već osećaš da možeš, da si tu, da su realne šanse, zašto da ne, pogotovo u toj nekoj ukupnoj statistici, ovo je stvar koja je značajna i bitna i i te kako realna.

Prati Ivana i rezutlate svoje drugarice, ali i rivalke Tare Dejvis-Vudhol, koja je ove godine skakala već 7.16 i 7.17.

- Mi smo svi privatno, nas dve posebno, mi smo skoro svakodnevno na vezi i mnogo sam srećna zbog nje. Ona je evidentan potencijal bila i mnogo godina ranije i drago mi je da se ustalila i da je  na tom putu gde je zamislila da bude i jednostavno nemam problem sa tim, imala - nemala, to su stvari koje se dešavaju. Ona je neko ko će sigurno biti predvodnik skakačica duži niz godina koje dolaze. Mislim da će ona da održava nivo skoka udalj na kom smo nas par bile svih ovih godina.

(Telegraf.rs)

Video: Ivana Španović: Želim to olimpijsko zlato za kraj karijere

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даросава

    22. maj 2024 | 13:28

    Полако! Не трчи пред руду. Бар ти би требала да знаш ону народну. Прво скочи па онда реци хоп! Да не буде и она, много буке око ниокочега!

  • Sale

    22. maj 2024 | 15:10

    Srecno u nove pobede ,za dva ponosa svih Srba. Uz Vas smo, neka Vas bog cuva i sreca prati na putu ka vasim najvisim ciljevima.

  • Boske100

    22. maj 2024 | 14:06

    How-yes-no 👍. Svaka čast vama VELIKIM ŠAMPIONIMA, al' vaša forma nažalost pokazuje nešto drugo, nažalost 🤷‍♂️😭.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA