≫ 

Đoković ne igra, ali obara rekorde: Ovo verovatno neće niko u istoriji ponoviti!

Najbolji teniser sveta stigao do još jednog velikog dostignuća

  • 1
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastupiće konačno po prvi put ove sezone naredne nedelje u Dubaiju na turniru koji je na programu od 21. do 26. februara.

Novak je propustio Australijan open zbog skandala i deportacije iz Melburna, pa će tek krajem februara igrati svoj prvi turnir.

Ipak, Novak čak i bez igranja obara rekorde. Tako je ovog ponedeljka zabeležio 360. nedelju na prvom mestu, pa mu sada nedostaje još 17 nedelja da prestigne Štefi Graf na večnoj listi kada su u pitanju i teniseri i teniserke po broju nedelja na prvom mestu. Podsetimo, da je davno pretekao Federera u muškoj konkurenciji, koji je ostao na 310 nedelja.

Novak je takođe ovog ponedeljka oborio još jedan veliki rekord koji možda i nikada neće biti oboren.

Naime, Đoković je postao prvi teniser koji je u dva navrata zabeležio po najmanje 85 nedelja uzastopno na prvom mestu na ATP listi, čime je pretekao Džimija Konorsa, koji je do sada imao niz od 160 dana jednom, a drugi put niz od 84 uzastopne nedelje na prvom mestu.

Novaku će za dve nedelje biti ozbiljno ugroženo prvo mesto, pošto gubi najpre 2.000 bodova za Australijan open prošle godine, a potom brani i 500 bodova iz Dubaija, pa bi u slučaju da Medvedev trijumfuje u Akapulku pretekao Novaka bar na nekoliko nedelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saka

    14. februar 2022 | 18:26

    Da nije bilo prekida sezone zbog korone i taj rekord bi vec bio srusen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA