"Novakova odluka je užasna za tenis, a nije dobra ni za njega"

Tako barem tvrdi osvajačica 21. Grend slem titule Pem Šriver

  • 18
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Pamela "Pem" Šriver, jedna od najboljih dubl igračica u istoriji, komentarisala je intervju Novaka Đokovića koji je dao za Bi-Bi-Si i u kom je rekao da se neće vakcinisati za sada!

Šriverova je u dublu osvojila čak 21. Grend slem trofej, dok je u singlu 1984. bila treća igračica sveta, a u razgovoru takođe za BBC je rekla:

- Nadam se da bi prava osoba od poverenja, koja je stručnjak za nauku i medicinu, a verovatno bi morala da bude iz Srbije, mogla da sedne i pokaže Novaku, odnosno da ga provede kroz sve korake koji nauku i medicinu čine pouzdanim i sigurnim u stavljanje u njegovo telo - istakla je nekadašnja šampionka i dodala:

- Njegova odluka je užasna za tenis, a nije dobra ni za njega. Očigledno je da on čvrsto stoji kada su u pitanju njegova ubeđenja i principi oko unošenja nečega što bi moglo da povredi njegovo telo. Bilo bi dobro čuti njegovo obrazloženje na neki način, ali to onda postavlja i više pitanja. Najveće od njih je da li će on zaista imati otvoren um da se vakciniše kasnije ako mu dokažu da je vakcina bezbedna.

Podsetimo, Đoković je istakao da nije antivakser i da podržava vakcinu, ali i pravo pojedinca u slobodu izbora. Čak i ako to znači da će propustiti prilike da se takmiči na Grend slemovima i ostalim velikim turnirima.

- Da, to je cena koju sam spreman da platim! Nikada nisam bio protiv vakcinacije, primio sam ih kao dete, ali sam uvek podržavao slobodu izbora šta stavljate u svoje telo.Principi donošenja odluka o mom telu su važniji od bilo koje titule ili bilo čega drugog. Pokušavam da budem u skladu sa svojim telom koliko je god to moguće - jasan je bio Đoković.

Video: Đoković se zahvalio Vučiću: Stavili ste sebe u kompromitujuću situaciju! Dugo ću to pamtiti!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana

    15. februar 2022 | 15:00

    Sta mu znaci da primi vakcinu od koje ce mozda dobiti miokardit ili tromb?.Svako je gospodar svog tela i niko nema pravo da mu sugerise sta ce da radi.Znam mnogo ljudi koji su nadrljali posle vakcine.Moj kolega mlad momak doziveo mozdani udar.Zar stvarno mislite da neko ko je bacao osiromaseni uranijum na nas zeli nam dobro?Ne zelim da budem deo tog eksperimenta.

  • Losmi

    15. februar 2022 | 14:06

    Tako je baticee...najace da primis americki fejzer...pa oni su nas bonbardovali sta li su nam sad ubacili u vakcinuu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA