Pilić ekskluzivno: Ono što je Novak uspeo niko neće još 200 godina, Nadalu i Federeru nikad ne bi uradili isto

- Čuo sam neke informacije da bi na Vimbldonu moglo da dođe do popuštanja mera, ali ništa više nije sigurno - kazao je Pilić za Telegraf između ostalog

  • 13
Nikola Pilić intervju Foto: MN Press

Čuveni Nikola Pilić učestvovao je odrastanju i stasavanju Novaka Đokovića u ono što danas jeste - najbolji teniser sveta. Teniski trener je u intervjuu za Telegraf prokomentarisao Noletovo obraćanje povodom čitave dobro poznate ovosezonske situacije i naveo da bi bilo krajnje nesrećno da odsustvuje sa Grend slemova i Mastersa u ovoj sezoni.

Sam Pilić brani Novakov stav o ličnoj odluci da se ne vakciniše, ali da je žrtva u tome veoma jasna.

- Novak je pokazao da ima karakter, da je veliki. Neki se možda neće možda složiti, ali je tako. On je svestan da je veliki ulog, Rolan Garos i Vimbldon, jer bi mogla da nastane velika praznina u njegovoj prebogatoj karijeri. Bilo bi mi žao da ne trijumfuje ponovo tamo. Ima svoj stav, pa valjda na to ima pravo? Ipak, tužno bi bilo da propusti sve što sledi - kazao je Pilić.

Da li je fer ovakav odnos Zapada prema njemu?

- Rafael Nadal i Rodžer Federer su uvek dobijali mnogo više pažnje od zapadne štampe. Cenim ih obojicu, ali moramo biti svesni da njih dvojica ne bi bili u ovakvoj situaciji u kojoj je Novak. Krenuvši od one diskvalifikacije na US Openu, oni sigurno ne bi doživeli tu sudbinu. Jedino što znam je da bi zapadni mediji uživali ako bi Đoković stao.

Sa svojim principijelnim stavovima rizikuje mnogo?

- On je jako harizmatičan, jednostavno stoji iza onoga šta kaže i i šta želi. Moramo shvatiti da on svojim stavovom rizikuje da ne ostvari svoje neverovatno velike domete, ali stoji pri njima.

Da li se novi talas raduje izostanku Đokovića?

- Ne godi to mlađem talasu, ali velika trojka već 15 godina žari i pali velikom scenom. Ta dominacija se više nikada neće dogoditi, iako se mora konstatovati da je taj mladi talas sada nekoliko milimetara ispod Novaka i Nadala. To su momci od po 34-35 godina, ali vi vidite kako je Đoković spreman, koliko radi na sebi. Moraće Medvedev, Zverev i ostali da se dosta potrude ukoliko misle da naprave neku smenu.

Šta možemo očekivati od Novaka u Dubaiju?

- Zavisi. Ako lakše bude prošao prva dva gola, onda bi mogao i da osvoji. Videćemo koliko je spreman, odavno nije odigrao zvanični meč. Šta će biti nakon Dubaija, to niko na ovom svetu ne zna. Prati se situacija oko Rolan Garosa. Čuo sam neke informacije da bi na Vimbldonu moglo da dođe do popuštanja mera, ali ništa više nije sigurno.

Da li će ikada mlađi moći da se takmiče sa dostignućima Đokovića?

- Ono što je Novak uradio niko neće još 200 godina. Takav kvalitet i takva harizma se ne viđa svaki dan. Nije do tog pritiska, nego mentalnog sklopa mladih. Problem je što na njega niko ne može da utiče, taj specifični karakter ga gura dalje i sledeće godine bi mogao da dokaže ono što želi.

Velika trojka je definitivno još uvek tu?

- Đoković nije bio tamo u Australiji, a onda Nadal osvoji. Vidite da su još uvek dominantni, uzimaju sve ono najveće. Novak će ponovo biti tu ako situacija dozvoli, a mladi još uvek od njih ne mogu da dođu do izražaja. Videćemo šta će biti za dalje, budućnost još uvek nije jasna, pratićemo situaciju - zaključio je Pilić.

Video: Hit trening Novaka Đokovića: Umire od smeha i zahuktan se sprema za nove izazove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordon

    16. februar 2022 | 11:39

    N.Pilic,Svetski ,a nas.

  • Toza NS

    16. februar 2022 | 11:08

    Nikada oni ne bi dozvolili da dođu u takvu situaciju, imaju nešto što se zove dostojanstvo.

  • Radnik

    16. februar 2022 | 12:04

    Agasi, Lendl, Sampras, Nadal, Federer, Đoković, baš tim redom. Ima sigurno i starijih tenisera koji tu imaju mesto, ali ovo su oni koje sam gledao na TV-u i koje pamtim. Sampras je jednom prilikom rekao da je Novak ipak najbolji svih vremena, a ja mislim da bi ga Pit svaki put po 3:0 očerupao da je ikako bilo prilike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA