≫ 

"Mnogo su me povredili": Đokovića pogodila reakcija kolega tokom boravka u Melburnu

Srpski teniser "otvorio dušu" u razgovoru za BBC

  • 17
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser Novak Đoković i dalje je tema broj jedan svetskih medija koji su sada, nakon što je "otvorio dušu" u opširnom intervjuu za "BBC", mogli da saznaju gotovo sve detalje njegovog boravka u Melburnu gde je bio zatvoren i ograničenog kretanja, do odluke da bude deportovan.

Veliko razočaranje je u tim danima imao zbog nekih svojih kolega i njihovih reakcija na njegovu situaciju...

- Kolege. To je me je mnogo povredilo, osetio sam tu energiju, poglede mojih kolega, ljudi koji se nalaze u zgradi. Razumeo sam da imaju percepciju na osnovu onog što saznaju iz medija i ja nisam izašao javno jer sam rekao ranije da poštujem pravni postupak i Australijan open - poručio je Đoković.

Nakon što je rekao da se neće vakcinisati protiv koronavirusa po cenu da ne igra na najvećim turnirima, kao i otkrio razloge deportacije iz Australije, pričao je i o detaljima boravka u hotelu "Park" u Melburnu nazivaju zatvorom.

- Definitivno nije bilo prijatno. Ne želim da sedim ovde i da se žalim na uslove u tom centru jer sam ja ostao sedam dana. Osećao sam se bespomoćno, nisam mogao da koristim telefon tri ili četiri sata. Bilo je usred noći od jedan ujutru do devet ujutru, nisam spavao jer su me ispitivali svakih 30 minuta. Bilo je mnogo, mnogo intervjua koji su započinjali, a onda pauzirani kako bi neka osoba razgovara sa nadređenim. Trajalo je to čitavu noć. Prvo je to postavljeno, pa povučeno, pa onda je opet viza povučena, pa sam bio slobodan četiri dan i trenirao sam. Nisu to bili normalni dani treninga koje sam obično imao pre grend slem takmičenja, helikopter je leteo preko "Rod Lejver" arene tokom svakog treninga. Kamere su bude svuda - ispričao je Đoković.

Novak je u istom intervjuu izjavio da je spreman da se odrekne svih Grend slem turnira i potencijalnih pehara ukoliko uslov za to bude vakcinacija.

Video: Đoković se zahvalio Vučiću: Stavili ste sebe u kompromitujuću situaciju! Dugo ću to pamtiti!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Brundo

    15. februar 2022 | 22:14

    Pamti pa vrati.Uvek si tu bio za njih a oni su te izdali.Moderno doba ljudima ubija pojam o stvarima kao sto su postovanje i vernost jedan drugome.

  • Brana

    15. februar 2022 | 22:15

    Uzas, velika greska i nepravda. Treba da ih je sramota. Glavu gore majstore, idalje si svakako najbolji!

  • Petar

    15. februar 2022 | 23:20

    Verovatno se sprema da zavrsi karijeru. Da namerava da igra jos narednih 5 godina, verovatno bi se vakcinisao. Teniseri koji su na pocetku karijere ili negde u sredini, i koji nemaju jaku finansijsku zaledjinu, bas nemaju mnogo izbora. U svakom slucaju ja Novaku zelim sve najbolje i beskrajno sam zahvalan za sve sto je zasada ucinio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA