≫ 

Mekinro prozvao Novaka zbog stava o vakcini, a onda mu je stigao odgovor Grend slem šampiona

Patrik Mekinro smatra da je Đoković zaglavljen u blatu zbog odluke da se ne vakciniše

  • 14
Novak Đoković, braća Mekinro Foto: Profimedia/Carmen Mandato / Getty images, Tanjug/AP

Novak Đoković je ponovo centralna tema u svetu tenisa posle intervjua za BBC u kojem je po prvi put progovorio o svemu što mu se dešavalo u Australiji tokom dve nedelje pakla, a na kraju i deportacije.

Novak je u tom intervjuu rekao da je spreman da žrtvuje sve turnire ukoliko je uslov za igranje da primi vakcinu. To znači da je pod znakom pitanja njegovo učešće na Rolan Garosu, Vimbldonu i US Openu ove sezone.

Povodom Novakovih stavova ESPN je kontaktirao Patrika Mekinroa, bivšeg američkog tenisera i kapitena Dejvis kup reprezentacije SAD.

Mlađi brat poznatijeg Džona Mekinroa, je rekao da se Novak zaglavio u blatu zbog odluke da se ne vakciniše, baš u momentima kada je napokon sustigao Nadala i Federera i bio u idealnoj situaciji za sprint da ih prestigne.

- Đoković je proveo 10 do 15 godina jureći Federera i Nadala. Konačno ih je stigao i bio je spreman na sprint da ih prestigne. I sada se zaglavio u blatu zbog odluke da ne primi vakcinu - rekao je Patrik Mekinro za emisiju "Sports centre" na ESPN-u.

Njegove reči nisu se svidele bivšem australijskom teniseru i nekadašnjem direktoru Australijan opena, Polu Meknamiju, koji je inače veliki fan Novaka Đokovića, pa je čak i lično protestovao sa srpskim navijačima dok je Novak bio zatočen u Melburnu u hotelu za migrante.

Meknami, koji je u singlu igrao polufinale Australijan opena, a koji je u dublu osvojio četiri Grend slem trofeja, odgovorio je Mekinrou na Tviteru, jer mu se nije svidela konstatacija da je Đoković 15 godina jurio da stigne Nadala i Federera.

- Dragi Patriče, Novak nije proveo svoj život jureći Federera i Nadala, on je samo bio svoj i nastavlja to da bude. To je deo koji nedostaje mnogima koji ne mogu ili ne žele da ga vide - rekao je Meknami i izazvao oduševljenje Noletove armije navijača, koja mu se zahvalila na ovakvim rečima.

Podsetimo, Novak će sledeće nedelje odigrati svoj prvi meč u novoj sezoni, pošto će nastupiti na ATP turniru u Dubaiju koji je na programu od 21. do 26. februara. Još nije poznato da li će moći da nastupi na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Video: Novak ponovo u provodu: Fanovi ga ugledali u jednom lokalu pa doživeli iznenađenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Euforija

    16. februar 2022 | 11:26

    Meknami je je rekao ono sto pola sveta ne razume. Nole je jedinstven, covek koji ima stav, obraz i cast. A, to je mnogima tesko danas razumeti...

  • IM

    16. februar 2022 | 11:16

    Nije on nikoga jurio

  • Mmmm

    16. februar 2022 | 11:43

    Jefite svoj hleb, ne brinite tudju brigu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA