≫ 

"Novak neće morati da se vakciniše ako želi da igra u Rimu": Italijani zovu Đokovića

Prelep gest političarke sa Apenina

  • 5
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je pre nekoliko dana u intervjuu za "Bi-Bi-Si" izrekao da je spreman da se odrekne svih trofeja i turnira ukoliko je vakcinacija uslov da na njima igra. Ovakva izjava je naletela na mnoge osude, ali bilo je i onih koji ga podržavaju. Valentina Vacali, podsekretarka za sport Italije, rekla je za "Republiku" da Novak slobodno može u Italiju da dođe i igra na turniru serije 1000 bez vakcinacije.

Već je dobro poznato šta se sve izdešavalo u Australiji tokom januara meseca, kada je Novak deportovan jer nije primio vakcinu. Dešavanja sa "drugog kraja sveta" su poprilično uzdrmala čitav svet, ne samo onaj teniski, a izgleda da će pravi "podrhtaji" tek uslediti.

Dok jedni zahtevaju vakcine, drugi jedva čekaju da ugoste Novaka na nekom od turnira, zato se Đoković trenutno nalazi u Dubaiju gde čeka početak ovog turnira. Posle Ujedinjenih Arapskih Emirata, nova potvrda o gostoprimstvu stiže iz Italije, gde je Valentina Vacali, podsekretarka za sport, izjavila da će Đoković moći slobodno da dođe u Rim i igra turnir koji je na programu od 2. do 15. maja.

- Što se tiče tenisa, 'pojačani' zeleni sertifikat nije predviđen. Ako Đoković želi da dođe i igra, on će to moći da uradi - istakla je Vacali.

Naravno, ovo treba uzeti i sa rezervom jer do maja ima dosta vremena, dok bi trenutno "stanje" u Italiji trebalo da se okonča 31. marta po nekim procenama. Titulu u Rimu brani Rafael Nadal.

Video: Novak izveo Jelenu u provod: Pribio je uz sebe pa zapevao hit Halida Bešlića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA