Legendarni italijanski teniser ne želi Novaka u Rimu: "Ako se ne vakciniše, bolje nek ostane kod kuće"

Poznat je po izjavama u kojima srpskog tenisera stavlja u negativan kontekst

  • 35
Novak Đoković osvajač titule u Rimu Foto: AP/Tanjug

Adrijano Panata, nekadašnji italijanski teniser i šampion Rolan Garosa iz 1976. godine, još jednom je dokazao da nije ljubitelj Novaka Đokovića, naprotiv. On je i u prošlosti imao izjave koje nisu bile prijateljski nastrojene prema srpskom teniseru, a sada je ponovo stao na suprotnu stranu.

Italijan ne bi dozvolio prvom reketu sveta učešće na Mastersu serije 1000 u Rimu ukoliko se ne vakciniše. Ipak, Đoković bi trebalo da dobije dozvolu da nastupi u glavnom gradu Italije, s obzirom da se očekuje ukidanje vanrednog stanja u toj zemlji 30. marta.

- Moje lično mišljenje o Novaku Đokoviću se ne menja i ponavljam ga i sada: za mene, ili će se vakcinisati ili bi mu bilo bolje da ostane kod kuće. Očigledno, ne odlučujem ja. Ali pravila turnira moraju biti u skladu sa italijanskim zakonima i uredbama. Ako zakon to dozvoljava, onda on može da igra. Verujem da zakon mora da bude isti za sve. Dopuštanje njegovog učešća, naprotiv, izaziva sve veću konfuziju dajući pogrešnu poruku. Smatram da je njegovo prisustvo neprihvatljivo - rekao je Panata.

Dotakao se i Australijan opena, turnira na kom Đokoviću nije bilo dozvoljeno učešće, a prvi Gren slem sezone Italijan je ocenio kao sjajan, iako najbolji teniser sveta nije bio deo njega.

- To je, na primer, bio je sjajan turnir i bez njega. Isto važi i za ATP Rim, koji bi postigao veliki uspeh i u njegovom odsustvu. Dakle, mislim da nije od suštinske važnosti da pričamo o tome.

Panata je inače i u prošlosti imao izjave protiv Novaka Đokovića, kao 2016. kada je izjavio da Đoković ima psihičke probleme i da zbog toga angažuje gurua, dok je 2019. godine nakon Novakovog poraza u Londonu od Rodžera Federera izjavio da je švajcarski teniser kada igra dobar tenis i dalje bolji od Đokovića.

Video: Snimak kako je Novak Đoković iznenadio i oduševio Srbe u Dubaiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • "legendarni"

    20. februar 2022 | 10:40

    Nikad čuo a imam 55 godina ...

  • Vitez Koja

    20. februar 2022 | 10:40

    Kako sebi za pravo da svaka šuša da se oglašava, a i ne treba to ni prenositi, jer mu dajete na značaju, a nama izmamite bes.

  • Mango

    20. februar 2022 | 10:36

    Tuzno je sto su sve ove neke sportske legende pristale da izjavljuju za medije ono sto im njihovi politicari serviraju za neki sitan novac, kakvi su to ljudi osim prodane duse

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA