≫ 

Imamo prvo iznenađenje na turniru u Dubaiju, kvalifikant olakšao put Đokoviću

Ispao Marin Čilić koji je u Novakovom delu žreba

  • 0
Jiri Veseli Foto: AP/Tanjug

Češki teniser Jiri Veseli načinio je prvo iznenađenje na ATP turniru u Dubaiju, pošto je u dva seta savladao hrvata marina Čilića rezultatom 6.4, 7:6!

Nakon što je prošao kvalifikacije sa dva uzastopna meča u tri seta, Veseli je dominirao nad 24. igračem sveta i u narednom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Roberto Bautista Agut - Artur Rinderkneh. Ukoliko preskoči i tu preprerku, sledeći rival mogao bi da mu bude Novak Đoković.

Veseli je Čiliću uzeo brejk na startu prvog seta i poveo je sa 3:1, a malo je falilo da potom uzme još jedan. Propustio je tri brejk šanse u 5. gemu, s tim da mu je onaj jedna bio dovoljan da povede u setovima.

Gde je stao u prvom, Veseli je nastavio i u drugom setu. Uzeo je brejk na startu, imao je prednost od 3:1, da bi poklekao u 10. gemu. I to nakon što je prethodno propustio tri meč lopte. Međutim, u taj brejku je stekao prednost od 4:0, zatim i 6:1 i Čilić nije uspeo da se spasi od naleta 123. igrača sveta.

- Veoma sam zadovoljan nastupom, jer je jako teško pobediti u ovakvim mečevima. Važna pobeda za mene u ovoj fazi moje karijere. Želim bolje mesto na rang listi i nadam se da je ovo početak - rekao je Veslei koji ima 29 godina i suprugu i dvoje dece.

Video: Đokovića provocirali pitanjem o spornom PCR testu, a on im je dao najjači odgovor!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA