≫ 

Novak ekspres! Najbolji teniser sveta zablistao u prvom meču u 2022. godini i prošao u drugo kolo Dubaija

Lorenco Museti jednostavno nije imao nikakve šanse

  • 8
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Prvi meč u 2022. godini i prva pobeda! Najbolji teniser sveta, Novak Đoković prošao je u drugo kolo turnira u Dubaiju pošto je na startu eliminisao Lorenca Musetija u dva seta posle nešto manje od sat i 15 minuta igre - 2:0 (6:3, 6:3).

Po jedan brejk u prvom i dva u drugom setu bili su dovoljni Đokoviću da stigne do pobede na Bliskom istoku. Lorenco se isuviše kasno probudio kako bi došao do senzacije, pošto je Đoković u tom trenutku već imao set i brejk prednosti.

U prvom setu, Novak se uglavnom oslanjao na dobre procente prvog servisa i tako je rešavao sve probleme. Stigao je do brejka u četvrtom gemu iz druge brejk lopte, potom je imao manje probleme i da ga sačuva, jer je Museti imao tri vezane šanse da uzvrati. Ali Đoković se konsolidovao, vezao šest poena i potom je sve teklo kao med i mleko.

Ni drugi set nije doneo neku veću dramu. Naprotiv, Đoković je već u trećem gemu i to bez izgubljenog poena oduzeo servis Musetiju, da bi potom usledila nova, velika drama u šestom gemu, kada je Lorenco pokušao da spasi što se spasiti može. Imao je Italijan četiri meč lopte, delovalo je da se "razgoropadio", ali se Novak spasio.

Potom je srpski teniser bez većih problema uspeo da obezbedi prolazak u naredno kolo Dubaija, iskoristivši novu brejk i set loptu, prvu koja mu se ukazala.

Dobro je što je to učinio na ovako ubedljiv način, jer ga sada čekaju ili Karen Kačanov ili Aleks de Minor, koji igraju tek sutra ujutru, a taj dan biće dan odmora za najboljeg tenisera na planeti.

TOK MEČA

2. SET

6:3 - GOTOVO JE! Novak je u drugom kolu Dubaija!

5:3 - Novak će u narednom gemu možda moći i do pobede. Prekinut je nalet Musetija i to u gemu bez izgubljenog poena. Sjajan posao Đokovića!

4:3 - Museti je definitivno u manjem naletu. Uzima servis gem bez ijednog izgubljenog poena. Nadamo se ipak brzom završetku posla.

4:2 - Auh, kakva drama! Museti se probudio i mogao je vrlo lako da se potpuno vrati u ovaj meč. Stigao je Italijan prvo do jedne, pa do druge, pa potom i treće brejk lopte, ali je Novak sve redom uspeo da spasi. Na kraju je Đoković čak uspeo da sačuva i četvrtu brejk loptu i da veže i tri poena i završi posao. Još dva gema do pobede.

3:2 - Konačno Museti prekida seriju Novaka Đokovića i osvaja jedan gem. Međutim, problem je što i dalje ima brejk zaostatka, a protiv Novaka će to biti teško nadoknaditi.

3:1 - Još jedan ekspresan gem za Novaka, deluje da Lorenco Museti jednostavno nema kvalitet trenutno da se nosi sa najboljim teniserom planete u ovom momentu. Jedan poen je osvojio, ali nije mogao više.

2:1 - BREJK! Novak gazi ka lakoj pobedi! Đoković je bez izgubljenog poena uzeo servis Musetiju i sada samo treba da "overi" trijumf na svom prvom meču u kalendarskoj godini. 

1:1 - Museti je malo stabilizovao svoju igru. Sada je stigao do 30:30 na Novakov servis, ali je Đoković uspeo da dobrom igrom, uprkos sjajnom Lorencovom riternu, poravna rezultat u ovom setu.

0:1 - Drugi set počinje jednim jako lakim servis gemom Lorenca Musetija, koji je prepustio samo jedan poen Đokoviću i prebacio pritisak na njegovu stranu.

Lorenco Museti Foto: Tanjug/AP

1. SET

6:3 - GEM, SET! Novaka sada sjajno služi prvi servis, tako da je odmah stigao do tri set lopte. I iskoristio je prvu, vodi sa 1:0 protiv Musetija.

5:3 - Uzvraća Museti na identičan način. Bez izgubljenog poena je osvojio svoj servis gem, ali sada ima teži deo posla pred sobom, jer Novak servira za prvi set.

5:2 - Ali Novak tu nadu odmah gasi, Srbin je bez ijednog izgubljenog poena osvojio peti gem u prvom setu i sada je Lorenco na mukama, jer servira za opstanak u prvom setu.

4:2 - Koliko-toliko lakši gem za Lorenca Musetija. Nije dopustio Italijan nijednu brejk loptu Đokoviću, a iskoristio je prvu gem loptu koja mu se ukazala i ostavio je sebe u igri za osvajanje seta.

4:1 - Kakve muke na Novakov servis, možda malo i nenadano... Imao je Italijan čak tri prilike da vrati brejk, poveo je sa 0:40, ali je Đoković još jednom pokazao svoju mentalnu snagu i potom je vezao šest poena i potvrdio osvojeno u prethodnom gemu.

3:1 - BREJK! Evo ga! Velika borba viđena je na servis Lorenca Musetija, Đoković je već kod rezultata 30:40 mogao da stigne do oduzetog servisa protivniku, a pošto nije tada, jeste posle drugog đusa!

2:1 - Sa nulom. Đoković je bukvalno počistio Musetija u ovom servis gemu i bez izgubljenog poena stekao je novu prednost u prvom setu.

1:1 - Lorenco Museti je bio u istoj situaciji kao i Novak u prvom gemu. Đoković je poveo sa 0:30, da bi potom Italijan uzvratio i poravnao na 1:1.

1:0 - Prvi servis gem na meču osvaja Novak Đoković! Dva od šest prvih servisa pogodio je srpski teniser, što će se svakako popraviti, poveo je Museti sa 0:30, ali drame potom ipak nije bilo.

KOMENTAR PRE MEČA

Jedan jedini put su se Italijan i Đoković sastali u dosadašnjem toku karijere i to pre oko devet meseci na Rolan Garosu, kada je Novak slavio posle dosta muka i predatog meča protivnika u petom, odlučujućem setu. Museti je tada poveo sa 0:2 osvojivši dva tajbrejka, da bi potom usledila reakcija sa druge strane. Museti zatim jednostavno nije imao snage da se drži do kraja.

Na prethodnom turniru na kojem je učestvovao, u holandskom Roterdamu, Museti je dogurao do četvrtfinala, gde je iznenađujuće poražen od Jiržija Lehečke iz Češke u tri seta. Deluje da je Lorenco tu propustio šansu da možda ode i među najbolja četiri na turniru.

Susret je poslednji za današnji dan na teniskom kompleksu u Dubaiju, a Đoković će ako prođe dalje protivnika u osmini finala saznati tek sutra u ranim jutarnjim satima, kada je planirano da se sastanu Karen Kačanov iz Rusije i Aleks de Minor iz Australije.

Video: Đokovića provocirali pitanjem o spornom PCR testu, a on im je dao najjači odgovor!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA