≫ 

Mari sa stotinu života: Britanac prolio znoj, podigao publiku na noge i posle tri sata prošao dalje u Dubaiju

Vrlo dugačak dvoboj Britanca i Australijanca zbog kojeg smo se "načekali" na prvi izlazak Novaka na teren

  • 0
Andy Murray, Endi Marej, Endi Mari Foto: Tanjug / AP

Poprilično se otegao susret Endija Marija i Kristofera O'Konela, zbog čega je ujedno i kasnio prvi dvoboj Novaka Đokovića u tekućoj kalendarskoj godini. Naposletku, nismo videli iznenađenje, pošto je Britanac uspeo da eliminiše Australijanca - 2:1 (6:7, 6:3, 7:5)!

Stalo je bilo Endiju Mariju da se pokaže i dokaže u Dubaiju. Već tokom prvog seta videli smo kako se nervira zbog nekih svojih loših poteza i u periodu od samo 15 minuta tri puta je bacao reket na zemlju. Imao je šansu da u šestom gemu oduzme servis rivalu, ali nijednu od tri ukazane prilike nije realizovao. Kada je već sve to prošlo, usledio je izgubljeni servis gem u najtežem momentu i O'Konel je poveo sa 4:5.

Međutim, Mari se nije dao. Naprotiv, uzvratio je i u trenutku kada se borio za opstanak u ovom setu, uzeo je brejk nazad. Do kraja seta nije bilo trzavica i ušli smo u tajbrejk, koji je doneo brojna uzbuđenja. Bolje ga je otvorio Endi, koji je uzeo mini-brejk rivalu, da bi potom do kraja dva puta ispustio svoj servis i prepustio Australijancu gem i set.

U drugom setu videli smo potpuni krah Kristofera O'Konela. Umesto da nastavi tamo gde je stao u prvom delu meča, on je već u prvom gemu prepustio brejk Endiju, a Britanac je potom bez mnogo poteškoća uspeo da ga sačuva i da ga potom i duplira u poslednjem, devetom gemu.

Što se tiče trećeg seta, Mari se tamo pomalo nenadano našao u nebranom grožđu u jednom momentu. Igrao se deveti gem i na servisu je bio Britanac, koji je bio suočen sa čak četiri brejk lopte protivnika. Videli smo i čak šest đusova, ali je Endi ipak uspeo da se sačuva i da dođe na gem od pobede.

Video: Trening šampiona u Velikoj jabuci: Endi Mari sprema Đokovića za istorijsku Gren slem titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA