≫ 

Rus siguran na startu u Akapulku, Medvedev grabi ka smenjivanju Đokovića s trona

Nedovoljan otpor mu je pružio "najluđi" teniser na čitavom turu

  • 4
Danil Medvedev, Benoa Per Foto: Tanjug/AP

Teniser Danil Medvedev ove nedelje ima priliku da na prvom mestu zameni trenutno najboljeg igrača na svetu, Srbina Novaka Đokovića. Rus je odlično krenuo u tu "kampanju", pošto je sa 2:0 bio bolji od Benoe Pera u meču prvog kola turnira u Akapulku, po setovima je bilo 6:4, 6:3 za Medvedeva.

Ova nedelja bi mogla da bude stvarno velika i veoma važna za Rusa, ali i za Novaka Đokovića, koji bi posle više od 85 uzastopnih nedelja na tronu, mogao da izgubi to mesto, pa makar i na veoma kratak period.

Već smo pisali šta je sve potrebno Danilu Medvedevu da bi pretekao Novaka, kakav scenario bi jedini spasio Đokovića, ali i u kojih šest bi Rus zaradio epitet najboljeg na svetu.

Medvedev je silovito krenuo protiv Pera, već u prvom gemu meča je imao dve brejk lopte, ali je Francuz, inače 49. na svetu, uspešno odoleo i zadržao svoj servis. Ono što nije uradio u prvom, Medvedev jeste u trećem gemu, uzeo je gem na protivnikov servis i to bez izgubljenog poena, čime je stvorio sebi dobar početni kapital za nastavak meča.

Čuvao je svoj servis sasvim dobro, dozvoliviš tek jednu brejk loptu svom protivniku do kraja seta. Kao "kaznu", Medvedev je napravio još jedan brejk i to u devetom gemu prvog seta, kada je i osvojio set sa 6:3.

Drugi set je već doneo dosta veći otpor tenisera iz Francuske. Benoa Per je bolje čuvao svoj servis, a onda je u petom gemu i napravio brejk, poveo je 3:2 i već su mnogi pomislili da bi on mogao makar malo da pokvari račune ruskog tenisera.

Uspeo je Per odmah zatim i da odbrani svoj servis, međutim, tada na scenu stupa sjajni Medvedev. Rus vezuje čak četiri uzastopna gema, od čega dva brejka i rutinski završava posao posle jednog sata i 50 minuta igre.

U narednom kolu, Medvedev će igrati protiv Pabla Anduhara koji je ubedljivo savladao Hernandesa (2:0) koji je zaradio "vajld-kard".

Podsetimo, u istom periodu dok Medvedev igra u Akapulku, Novak Đoković igra turnir u Dubaiju, gde ga očekuej meč drugog kola protiv još jednog Rusa - Karena Kačanova.

Video: Medvedev o Đokoviću: Nigde nisam video zašto mu je poništena viza, a mene to zanima! Koji je razlog?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    23. februar 2022 | 08:07

    Bilo bi dobro da Zapad uvede sankcije Medvedevu.

  • Aleksandar

    23. februar 2022 | 07:23

    Đoković ne može da ostane broj 1 ako ne igra najveće turnire. Previše se priča o tome.

  • Goca

    23. februar 2022 | 08:36

    Ovaj ce cetvoronoske igrati samo da se docepa 1 mesta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA