Kakve su posledice po Zvereva posle divljanja i diskvalifikacije i kako to utiče na Novaka?

Saša će izgubiti bodove iz Akapulka, gde je prošle godine osvojio titulu

  • 4
Novak Đoković; Aleksander Zverev, Olimpijske igre 2020, Tokio 2020 Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković se nada dobrom rezultatu u Dubaiju na svom prvom turniru sezone, a uporedo gleda i dešavanja ka drugom kraju planete, gde u Akapulku igraju neki njegovi konkurenti.

Svakako se najviše pažnje pridaje rezultatima Danila Medvedeva, koji bi u slučaju da osvoji titulu pretekao Đokovića na ATP listi bar na dve nedelje.

Ali, sasvim sigurno da su se pratila i dešavanja oko Aleksandera Zvereva, koji je napravio haos i izazvao incident tako što je u naletu besa udarao reketom o sudijsku stolicu, zbog čega je diskvalifikovan iz Akapulka.

Pošto je prošle sezone upravo Zverev osvojio titulu, a pošto je diskvalifikovan, neće mu se računati ni pobeda u prvom kolu, tako da će izgubiti 500 bodova bodova, takođe će dobiti i udar po džepu.

Doduše, bodovi će mu biti oduzeti tek 20. marta, jer se Akapulko prošle godine igrao u tom terminu zbog kasnijeg početka sezone i Australijan opena.

Ovo će sasvim sigurno biti udar na Zvereva, koji je takođe uz Medvedeva blizu Novaku i može da ga ugrozi na rang listi, naročito u slučaju dobrih rezultata na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, gde Đoković najverovatnije neće moći da igra zbog vakcine.

Kada mu budu oduzeti bodovi iz Akapulka, može da se desi da će upravo to pomoći Novaku da ga Zverev ne pretekne na listi.

Podsetimo, Đoković od 16h u Dubaiju igra svoj meč drugog kola protiv Karena Kačanova.

Video: Novaka navijači dočekali kao božanstvo, pogledajte reakciju kada je prošao pored njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tihi

    23. februar 2022 | 14:38

    Jos ako Medvedevu uvedu sankcije....

  • BOBA

    23. februar 2022 | 22:57

    Ne razumem,većina medija potencira eventualni gubitak prvog mesta Novaka kada god izgubi neko od prvih pet na atp listi,to Noletu nije prioritet već GS

  • Kukavci

    23. februar 2022 | 17:13

    Sman više dosta s tim da sve n aovom svetu ima veze sa novakom. Da li to važi i za cene na pijacama....oće da poskupi zeleniš i zrnjevlje pa d anma se jadan ne potrese...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA