≫ 

Đoković saznao protivnika u četvrtfinalu: "Veselo" iznenađenje koje ima pozitivan skor sa Novakom!

Ovome se apsolutno niko nije nadao

  • 0
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novaku Đokoviću se, malo po malo, čisti put ka tituli u Dubaiju, a sada se spletom okolnosti namestio duel sa 123. teniserom sveta Jiržijem Veselim koji je izbacio Top 20 igrača Roberta Bautista Aguta. Čeh je definitivno neko koga nismo očekivali u četvrtfinalu.

Veseli je pošteno izgradio svoj put do osam najboljih na Fri Djuti Dubai turniru, iako se jedva probio kloz kvalifikacije turnira.

Imao je problema sa Libancem Habibom (2:1), a onda je u jednom okršaju punom preokreta elimnisao Alekseja Popirina, takođe sa 2:1.

Izgleda da su mu te muke dale dodatnu snagu da na jedan prilično miran način odigra protiv Marina Čilića i iskoristi sve greške i poklone koje mu je dao Hrvat.

I, onda kad su svi pomislili da naizlazi na zid, on je taj zid u vidu Bautiste Aguta rešio u dva seta došavši u sumraku Dubaija do Novaka.

Veseli je visok igrač, dobrog servisa i jakog forhenda, a verovali ili ne, sa Đokovićem ima pozitivan skor pošto ga je savladao na Mastersu u Monte Karlu pre šest godina. 

Nakon toga je trebalo da se sastanu još jednom, te iste 2016. godine, ali je češki teniser predao susret i pre nego što je počeo.

Dve titule ima Veseli u svojoj karijeri, na Grend slemovima nije uspevao da ode dalje od četvrtog kola. Ta dva trofeja podignuta su Oklandu 2015. godine i Puneu 2020. godine.

Crta se Novaku finale, ali pre toga će morati da savlada prvo Veselog, a onda i boljeg iz duela Berankis - Šapovalov/Daniel.

Video: Novaka navijači dočekali kao božanstvo, pogledajte reakciju kada je prošao pored njih

(Izveštač iz Dubaija, Miloš Bećagović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA