≫ 

Medvedev prišao korak bliže rušenju Noleta u majici koju povezuju s početkom rata Rusije i Ukrajine

Danil je prošao u četvrtfinale Akapulka, gde mu je potreban trijumf kako bi postao prvi reket sveta

  • 11
Danil Medvedev Foto: AP/Tanjug

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u četvrfinale Akapulka pošto je savladao Španca Pabla Anduhara sa 2:0 (6:1, 6:2). Prvom nosiocu je za trijumf u Meksiku bilo dovoljno sat i četiri minuta.

Dominirao je Medvedev od samog starta, poveo sa 5:0 i potom bez problema završio prvi set. Sličan razvoj događaja viđen je i u drugom, gde je na startu napravio dupli brejk, poveo za 4:0 i tu je već sve bilo jasno, pa je rutinski rešio meč.

Medvedev će u četvrtfinalu igrati protiv Japanca Jošihita Nišioke, koji je napravio iznenađenje i eliminisao Amerikanca Tejlora Frica sa 2:1, čime je i olakšao Medvedevu put ka polufinalu.

Tamo bi već trebalo da ga čeka znatno teži zadatak, jer će najverovatnije igrati protiv Rafaela Nadala, koji ga je nedavno pobedio na Australijan openu. Nadal je sa ubedljivih 6:0, 6:3 pobedio Amerikanca Stefana Kozlova i zakazao četvrtfinalni duel protiv Tomija Pola, koji je posle velike borbe savladao našeg Dušana Lajovića u tri seta.

Podsetimo, Medvedevu je potrebno da trijumfuje u Akapulku, kako bi matematički pretekao Novaka Đokovića na ATP listi na prvom mestu. Šta god Đoković uradio u Dubaiju, ako Medvedev trijumfuje u Akapulku, biće prvi teniser sveta.

Ono što je mnogima na društvenim mrežama "bolo oči", jeste oprema u kojoj je Medvedev igrao u Akapulku, a koja faktički ilustruje zastavu Rusije.

Pojedini spekulišu da je to zbog početka rata Rusije i Ukrajine i kako kažu, nadaju se da Medvedev više neće igrati u takvoj opremi.

Podsetimo, tokom noći počeo je napad Rusije na Ukrajinu, o čemu možete iz minuta u minut da pratite na Telegrafu.

Video: Novak Đoković: Priča se dosta o Grend slemovima, drugi rekordi se zaboravljaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vm

    24. februar 2022 | 07:31

    Pa on je Rus šta sad ne sme da obuče majcu koja ima boje ruske zastave? Bolesnici sa zapada. Sve im smeta.

  • Раднаскела

    24. februar 2022 | 07:48

    Свестан је Данило како је Новак спречен да буде бр. 1. Да је играо у Аустралији, нити би Медведев био близу првог места, нити би Рафа видео финале.

  • Ccc

    24. februar 2022 | 08:05

    Najbolje da obuce majicu npr sa bojama americke ili nemacke zastave a Francuska bi se mogla protumaciti kao Ruska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA