≫ 

"Ponizili su me na svetskom nivou": Novak još jednom o gorkom iskustvu u Australiji

Boleće Noleta ovo što su mu uradili

  • 1
Novak Đoković Foto: Jorge Ferrari/AFP/Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković neće, dok je živ, zaboraviti tretman koji je doživeo u Melburnu, neizvesnost, zatvaranje i na kraju ono najgore pred očima čitavog sveta, deportaciju.

O tome je, još jednom, javno govorio, ovog puta za televiziju Sportklub koja prati Novakovo učešće na turniru u Dubaiju, prvi na kojem igra posle australijske "golgote".

I dalje ga ta epizoda proganja...

- Ne mogu da izbrišem iz sećanja ono što se dogodilo. Toliko je sve sveže. Bilo je i drugih stvari koje su me uzdrmale i koje ne mogu da zaboravim. A kamoli ovako nešto! To je stvarno bio presedan u svakom smislu. Mogu da prihvatim da je to tako kako jeste, i da nastavim dalje. Ono što sigurno nećete čuti ili videti od mene je da bežim od odgovornosti i želje da odgovorim nekome na neko pitanje. Ništa ne krijem, ni od koga ne bežim. Tu sam, pozvao sam BBC koji nije uvek bio prijateljski nastrojen prema meni. Došli su u Beograd i hvala im na tome. Skoro sat i po vremena smo pričali, iako su oni objavili samo pola sata intervjua.

Novak je ljut što je dobar deo svetske javnosti video njegov dolazak u Melburn kao provokaciju.

- Za mene je sport uvek bio iznad politike. Iako neki misle da sam ja politizovao celu ovu situaciju, da sam ja namerno hteo da uđem u zemlju i da privučem pažnju. Oni misle da sam ja više ušao u politiku nego u sport. Ali baš je suprotno: Ja sam otišao jer sam sportista i zato što je to mesto gde sam beležio svoje najbolje retultate. Hteo sam da poštujem svoje kolege i zato se nisam oglašavao sve dok se to nije završilo. Stvorila se jedna jako ružna slika o meni. Ponizili su me, ako mogu da kažem i na svetskom nivou. Zato je bitno da imam priliku da uvek kažem nešto, ako neko želi nešto da me pita, odgovoriću, ponavljaću svoje odgovore jer nemam šta drugo da dodam osim onoga što sam rekao za BBC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hmm

    24. februar 2022 | 18:03

    Uuu bre jaka stvar. Igraj ti tenis kako umes i bice sve uredu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA