≫ 

Kada dobar čovek kreće u rat...

Niko ne zna šta dalje, ali nema nazad. Drugi plotun se očekuje. Gde će krenuti novi udar, to trenutno niko ne zna

  • 12
Novak Đoković Jiri Vesely Jirži Veseli Tenis Dubai Duty Free Foto: Tanjug/AP

Nema nazad. Prvi plotun nije prošao, ali nema nazad. Novak je znao da može svašta da očekuje, ali nije očekivao ovo. Možda nije računao na titulu u Dubaiju, ali nije računao ni na ovo. Nije niko znao šta će da se desi, ali niko nije video da će da se desi - ovo. Na pola slika iscepana, novo platno žudi za bojom.

Ljut je bio. Nema tu šta. Ljutiti se na sebe kada nešto nije kako treba je samo opravdano kada si siguran da si nešto i mogao da uradiš - ali, nisi. Onda ima smisla ljutnja.

Nekako se sve skupilo i sve se čekalo. Australija je ostavila otvorenu ranu, a vidanje je u toku. Ova prva pomoć definitivno nije bila dobra. Isprva se lek primio, ali na kraju izgubio dejstvo.

U realnom životu utopijskog kontinuiteta, Jirži Veseli je pronašao dve rupe u programu i oba puta progurao čudan virus koji je neshvatljiv programeru. Sve što je mogao da pogodi u toploj noći, on je pogodio. Ne viner, ne neki senzacionalni poen, već pogodak taman toliko dovoljan da uzdrma još rovitog šampiona.

Niko ne zna šta dalje, ali nema nazad. Drugi plotun se očekuje. Gde će krenuti novi udar, to trenutno niko ne zna. Nazire se nešto, ali strategija se na to nešto ne može praviti.

Mora da bude jasno, a kada je jasno, onda je i primena laka. Plan jasan, šampion ubojit.

Bitna je ta neverovatna vatra u Novaku, mnogo mu je krivo što ne može artikulisati sve snage u jednom pravcu. Jer, to bi tek bilo razorno. Bitno je da slika bude čistija.

Stajao sam u poslednjem redu glavnog stadiona u Dubaiju, posmatrao poslednje poene taj-brejka i pitao se - da li će ikada postati normalno da Đoković izgubi? Da li će to ikada ostaviti želudac bez bola?

On je tu. Nikog dobrog ne bi trebalo da brine. Ono što bi lošima trebalo da bude za brigu je da je dodatno iznerviran.

Australijanska golgota ga je prinudno poslala na put. Dug put bez povratka. 

Izgubio je prvo mesto, juri sada Grend slem titulu više i sateran je u ćošak. Nema dalje, nema nazad.

- Demoni beže kada dobar čovek kreće u rat, noć će pasti i za sobom sunce povući kada dobar čovek kreće u rat... - svima će biti jasno. Uskoro.

Video: Novak posle poraza od Veselog: Bio je hrabar u odlučujučim trenucima. kapa dole

(Izveštač iz Dubaija, Miloš Bećagović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    25. februar 2022 | 01:19

    Nebrinem se za Noleta ič.Sa ovakvi pristupom igraće on do 40-te na visokom nivou😉👍

  • Divan tekst

    25. februar 2022 | 00:10

    Bravo za onoga ko je pisao. Ali ne moze da mi umanji sok i tezinu u zelucu. Svi mi preemotivno reagujemo na Novaka i sve oko njega. PS Mozete li objaviti ime autora clanka? Naklon za njega.

  • Рус

    25. februar 2022 | 06:31

    Završava se karijera kako niko nine očekivao.. Hvala Nole za ivih 20 godina sreće..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA