≫ 

Još jedan advokat veruje u Novakovu pobedu: "Ovo je velika greška australijske vlasti i federalaca"

Dejvid Galbani pričao je za australijsku televiziju

  • 2
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Približava se odlučujući trenutak u Melburnu i suđenje Novaku Đokoviću pred Federalnim i porodičnim sudom. Za to vreme, srpski teniser ostaje u hotelu "Park" ispred kojeg ima mnogobrojnu podršku Srba, Hrvata, Grka, Poljaka i drugih prisutnih.

Sve više ljudi veruje da će Novak "dobiti" slučaj protiv Australije, odnosno protiv Ministarke za unutrašnje poslove. Posle advokata Džastina Kvila koji je istakao da će Đokoviću biti dopušteno da uđe u zemlju, javio se i Dejvid Galbani.

Reč je o još jednom vrsnom stručnjaku za pravo iz Australije koji je u intervjuu za "Kanal 9" izjavio kako misli da će Novak sigurno ubediti sudiju da je u pravu.

- Njegov argument je jednostavan. Radi se o tome da je uradio sve što je zahtevano da učini, kako bi mu viza bila garantovana. I ta viza je izdata u saglasnosti sa svim onim što je poslao prilikom aplikacije i trebalo je dozvoliti mu da ostane ovde. On je potrošio novac dolazeći ovamo i otuda bi mu trebalo dozvoliti da ostane i igra turnir - rekao je Galbani.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Odluka će biti doneta noćas u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

- Sud će razmotriti sve činjenice. Ja gledam šta zakon kaže. Ne mogu da promenim zakon niti da pretpostavim kakvo će biti viđenje sudije, ali jedna od glavnih stvari koja mu ide u prilog je da se ponašao na svoju štetu. Sud bi to mogao da uzme u obzir i garantuje izuzeće. Sudu bi moglo da bude teško da to uradi, ali na to bi mogli da utiču razlozi koje on ima u ovoj situaciji što bi mu omogućilo da ostane. Glavni je to što je verovao da radi sve što mu je rečeno od strane vlade da uradi. Čini se da je ovo sve bila velika greška australijskih vlasti.

Galbani je našao glavnog "krivca" za haos.

- Mislim da su svakako najodgovornije za ovo što se dešava australijske federalne vlasti - zaključio je ovaj advokat.

Video: Emui i kakadu poručuju složno: Free Novak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA