≫ 

"Novak je kao Muhamed Ali i Džesi Ovens": Održan 4. protest za Đokovića uz poruku koja će najjače da odjekne

Ne predaju se porodica i Novakovi fanovi, koji su i po očajnom i hladnom vremenu četvrti dan ispred Skupštine Srbije

  • 73

Video: Srđan Đoković na 4. protestu za Novaka: Jesmo li mi životinje? Mi nismo ništa manje vredni od njih

Srbija se ne predaje u borbi za Novaka Đokovića! I pored izuzetno hladnog vremena, ponovo se ispred Skupštine okupio veliki broj njegovih pristalica, a ponovo su se okupljenima obratili članovi Novakove porodice.

Brat Đorđe je poručio da je danas veliki dan i istakao je da se nada da će Sud Viktorije pokazati da je nezavisan i da će doneti pravu odluku koja će osloboditi Novaka.

- Veliki je dan danas, kada izlazimo pred sud, da ceo svet čuje istinu i šta se sve dogodilo, nadamo se da je sud nezavisan i da će doneti pravu odluku, da će Novak biti slobodan čovek. Danas su se u Melburnu okupilo stotine ljudi, podržali su Novaka, poslali su mu svi veru, kao i mi. Želimo mu samo ljubav, sreću, osmeh, pobedu i da ga uskoro vidimo na teniskom terenu - rekao je Đorđe Đoković, koji je zatim predao reč majci Dijani.

- U našoj porodici imamo dve emotivne strane, jedna je Srđan, koji je oštriji, a druga je majka - dodao je Đorđe.

Novak nema čak ni doručak

 

Srđan Đoković, protest, Novak Đoković

Printskrin: Telegraf

- Dragi prijatelji, pružate nam veliku podršku, šaljemo je Novaku. Sada nam je podrška najbitnija, nema nas mnogo, ali smo mnogo jaki. Novak je odlučio da istera pravdu, da pokaže da nije ništa kriv. Uradio je sve po pravilima. Oni su ga zatvorili, ne daju mu čak ni doručak, ima ručak i večeru, za doručak nema ništa. Pričam vam šta mi je on rekao. I u zatvoru imaju tri obroka dnevno i mogu da izađu napolje. Nema ni prozor normalan, da gleda na park, da vidi ljude koji ga podržavaju, nego gleda u zid. To nisu humani uslovi. Hvala svima na svetu, u Melburnu, Čačku, Vrnjačkoj Banji, hvala svima. Idemo dalje, nadam se da ćemo pobediti - istakla je Dijana.

Video: Majka Novaka Đokovića: Ne daju mu čak ni doručak

Srđan Đoković: Jesmo li mi životinje ili robovi?! Mi nismo ništa manje vredni od njih!

 

Otac najboljeg tenisera sveta bio je ponovo opširan i emotivan.

- Danima ne mogu da shvatim da ovo rade najčistijem čoveku na svetu i fizički i psihički. On je devet puta osvojio taj njhov Grend slem, a oni nikakvo poštovanje ne pokazuju. Čime smo to zaslužili. Zašto nam se ovo dešava. Zato što smo mali deo sveta, ali veliki, ponosan. Vidim da vas ima ovde par stotina, ali mislim da vas ima nekoliko miliona!

- Ovo nije borba Novakova samo, on je personifikacija slobode, svega ljudskog što sadrži jedan čovek u sebi. Ničim nije zaslužio ovakvo poštovanje od njih. Sram ih bilo. Ne narod! Ti političari njihovi se sada bore da i sudsku odluku, koja treba večeras da se donese, ponište. Oni kažu da ni sud, ako odluči da može da igra, da njih ne obavezuje, da će ga opet uhapsiti. I navode da je to po njihovom zakonu, kome pripada Australija. Poštujemo sve, ali oni moraju da poštuju nas. Mi nismo ništa manje vredni od njih.

Novak Đoković, protest, Srđan Đoković

Foto: Telegraf

- Jesmo li mi životinje? Mi smo ljudi kao i oni. Nismo zaslužili to njihovo nepoštovanje. Tog premijera i njihove borbe između njihovih političara i Teniske federacije. Ne zanima nas ništa. On je preko Tenis Australije podneo sve papire koji su potrebni da uđe u zemlju i da igra tenis, jer je tenis njegov posao. Ono čime pronosi slavu Srbije i srpskog naroda u svetu. I ne samo Srbije, nego celog slobodarskog sveta, nas je toliko više od njih. Jesmo mi robovi? Jesmo nekoga ugnjetavali, jesmo li otimali tuđu teritoriju? Jesmo li otimali nešto, na Kosovu imamo 2.000 crkava. Mi smo stari evropski narod, imamo istoriju, veliku i ponosnu istoriju. A on je cenjen poštovan i uvažavan svuda u svetu, sem tamo gde važe zakoni Komonvelta, u Kini, Indiji, Rusiji, našoj majici kao što nam je majka Srbija. U Brazilu, Južnoj Americi, to su naša braća i sestre.

- Zašto ćutimo? Zašto ne kažemo? Po tome se razlikujemo za razliku od onih koji ne smeju da govore. Pričajte, borite se za sebe. Šta je svrha života, da ostaviš nešto, da te se sećaju i kada odeš na onaj svet. Kaže mi prijatelj iz najtiražnijeg nemačkog lista "Kako ćete da izdržite ovo?" Kao što smo izdržali i sve do sada. Borimo se već šesti dan. Nikoga ne napadamo, sem političare koji su napravili ovo što su napravili.

"Ne smemo da se delimo, nas Srba je malo, zašto u našim medijima ima oni koji kritički pišu o Novaku i njegovoj porodici?"

 

Novak Đoković, protest, Srđan Đoković

Foto: Telegraf

- Ljudi, strašno nas malo ima i ne smemo da se delimo, morate da shvatite da moramo da budemo zajedno. Nego vidite koliko kamera ima i domaćih i stranih. I pred njima i pred celim svetom moramo da pokažemo jedinstvo. Ovo je pravi trenutak za jedinstvo. Zašto se u nekim medijima kod nas pojavljuju kritički tekstovi prema ovome što radi porodica? Šta radimo sem što podržavamo svog sina? Da li smo nekoga ugrozili i napadali, sem političarima? Zapitajte se i vi koji radite u tim medijima. Vi ste Srbi, ili kojoj god naciji da pripadate, ne može neko da vam kaže napadajte Novaka i njegovu porodicu. Zašto?

"Novak je kao Muhamed Ali"

 

Video: Srđan Đoković na 4. protestu za Đokovića: Novak je kao Muhamed Ali i Džesi Ovens

- Ovo je ključni momenat za opstanak ljudi. Prenesite vašim prijateljima, gde se god nalaze svuda u svetu. Kažnjavali su u istoriji i najpoznatije, velike šampione, jer nisu hteli da ratuju. Kao što je bio Kasijus Klej ili Muhamed Ali, Džesi Ovens i tako dalje. Nemojte da ćutite, samo pričajte, da hoćete slobodu, jer ćutanjem i nedavanjem podrške Novaku sada, to je najgora stvar koja može da se dogodi.

- Razgovarao sam sa novinarkom iz Amerike, koja je podelila taj intervju njihovim medijima. Američki mediji ne staju ni na čiju stvar, prenose činjenice. I ona kaže da se ne okupljamo ovde, oni bi nas satrli, rekli bi da je Novak lažov, prevarant, moramo da iskažemo pripadnost slobodarskom svetu. Ne interesuje ni ova ni ona strana, samo Novak, jer je Novak naše sunce na kraju tunela.

Izbacili su navijača sa Rod Lejver Arene jer je nosio Novakovu sliku!

 

Novak Đoković

Foto: EyePress via AFP / AFP / Profimedia

- Ja vas možda mnogo gnjavim, možda mnogo pričam, ali želim samo da shvatite svi zajedno da je jedinstvo svih naroda strašno važno, da se sa ovim zulumom jednom prekine, da puste Novaka da igra tenis. On neće da napada, niti je ikada napadao, on je humanista, mnogo je uradio čak i za njih kada su bili požari, jer on i taj narod tamo oseća kao i naš narod.

- Njihovi političari su preko njihovih medija napravili takvu hajku. jednog čoveka su izbacili jer je stavili Novakovu sliku, jer su mu rekli da Novakova slika ne može da se unese. Šta to znači? Šta to znači, on je devet puta osvojio taj turnir. On je za svako dete, za svakog bolesnog čoveka, on je isti, prepun ljubavi, dostojanstva, a ljubav i dostojanstvo dovodi do toga da Novak sa neviđenim radom i talentom postiže to što je postigao.

Novak je kriv jer je najbolji već 10 godina u njihovom svetu

 

Skup podrške Novaku Đokoviću

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

- On je u tom njihovom svetu najbolji već 10 godina. Zbog toga je kriv, što je najbolji! Pa valjda svi težimo da budemo najbolji u onome što radimo. Da budemo Novak u onome što radimo. On je pokazatelj da ništa nije nemoguće. U vreme bombardovanja, što je bilo sedmo bombardovanje ove naše lepe zemlje i Beograda u poslednjih sto godina. A opet smo opstali. Mi smo ponosan narod, ne damo na sebe, i on ne da na sebe i nikada ga neće baciti na kolena!

- Ovo mu daje snagu da izdrži do ručka gladan. Nisu mu prvo davali hranu bez glutena! To kada smo provalili pre 15 godina, onda je počeo da igra bolje. Uzeli su mu stvari, novčanik, moblini telefon na nekoliko sati. I ko zna šta su radili sa tim stvarima, jer od njih može čovek svašta da očekuje. Zamislite da ne može da vidi taj narod, on samo čuje koliko su uz njega. Mnogo je teško.

Mi nismo ni vakseri ni antivakseri, mi smo Srbi, deo slobodarskog sveta

 

Novak Đoković, protest, Srđan Đoković

Foto: Telegraf

- Svi su uz njega, i Bog je uz njega. Mržnja ni prema kome, samo ljubav i sadejstvo sa svim slobodarskim ljudima na svetu. Oni koji mrze, njih će mržnja i uništiti. Mi nismo ni vakseri, ni antivakseri, ni političari, ni ovi ni oni, mi smo samo deo slobodarskog sveta i Srbi! I Novakova braća i sestre. A Novak je naše proviđenje.

- Nadamo se da je ovo poslednji skup, pred puštanje na slobodu. Ali šta god da se desi, šta god da odluči sud, Novak će se vratiti u Srbiju, i onda ćemo mu pokazati koliko smo svi uz njega i koliko je srpski narod složan. Budimo zajedno, to Novak traži od nas, sloga i ljubav. Svi ste vi njegova porodica! Živeli - završio je Srđan Đoković svoj opširan govor.

Video: Emui i kakadu poručuju složno: Free Novak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NikolaKBgd

    9. januar 2022 | 15:53

    Rio Tinto mars iz Srbije!

  • Tatjana

    9. januar 2022 | 16:01

    Nole je simbol uspeha , slobode , ljubavi i dostojanstva. Velika podrska porodici od sveg❤️Velika podrska Noletu.🥰😘❤️🏆Nepravda ga nece slomiti nego ojacati🙏🙏Ziveo nas Nole.❤️😘

  • Luna

    9. januar 2022 | 17:06

    Postujem novaka...odlican sportista...gospodin covek...ali postaje degutantno ovo sto radi njegova porodica...samo mu odmaze...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA