≫ 

Direktor Fajzera uz Novaka: "Veliki sam njegov navijač, zaštićen je kao da je vakcinisan"

Srpski teniser dobio je podršku i od čelnog čoveka kompanije koja proizvodi vakcine protiv kovida

  • 38
Aleks Burla Foto: Youtube / Bloomberg / Printscreen

Mnogi su se ovih dana oglasili zbog slučaja Novaka Đokovića i njegovog ulaska na teritoriju Australije na osnovu medicinskog izuzeća. Neki su ga u tome podržali, dok su ga neki žestoko osudili, ali ono što je najvažnije jeste da je najboljem na svetu za sada omogućeno da nastupi na prvom Grend slemu u sezoni.

Interesantno je da je Novak sada podršku dobio i iz medicinske sfere, pošto se u obraćanju za jednu televiziju oglasio i direktor kompanije "Fajzer", Albert Burla.

On je podržao Novaka, istakavši da prethodna zaraza kovidom u poslednja tri meseca daje dovoljno jak imun odgovor i da srpski teniser zbog toga poseduje dovoljno antitela.

- Kao prvo, ja sam veliki navijač Novaka Đokovića, ali ne mogu nikako da uđem sada u to da li je on imao potrebnu dokumentaciju za ulazak u Australiju ili ne. To je nešto što je između njega i vlasti, kao i lekara. Smatram da preležan virus daje zaštitu od infekcije, ne samo u ovom slučaju nego generalno. I to na neko određeno vreme. U mnogim zemljama širom Evrope sertifikat vam je validan šest meseci nakon poslednje doze vakcine, a u slučaju preležanog virusa samo tri meseca nakon pozitivnog testa. Dakle, zaštita koju dobijate nakon prirodno preležanog virusa ne traje toliko kao posle vakcine. To je ono što sam ja rekao i o čemu mogu da govorim - rekao je Burla.

Podsetimo, trenutno se čeka odluka Ministra za imigracije Australije, Aleksa Hoka oko eventualne deportacije Đokovića iz zemlje na osnovu diskrecionog prava. On se, barem za sada, nije odlučio na takav korak, iako se u javnosti nekoliko puta to pominjalo kao opcija.

Video: Novaka iscrpeo pakleni trening s prijateljem, Nadal se hvatao za koleno: Treninzi pred AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija P.

    13. januar 2022 | 14:23

    Nazire se kraj korone, pa polako počinju da se "peru", da povremeno kažu i istinu. Kolektivni imunitet se nikada ne stiče vakcinacijom, već prirodnim preboljevanjem, zato i nije postignut kolektivni imunitet ni u zemljama sa 90% vakcinisanih. Vakcina je trebala da suzbije epidemiju, ali nije očito uspelo, ili nije bio interes.

  • Ruja

    13. januar 2022 | 13:55

    Prelezano je uvek jače i bolje bar puta 5

  • TV

    13. januar 2022 | 15:27

    A beše svi komentari da je lud kad je Dr. Nestorović rekao da prvo leto posle izbijanja pandemije u vreme policijskog časa treba pustiti narod da se kolektivno zarazi jer je tad pandemija slabija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA