Šokantna vest: Del Potro blizu bankrota zbog oca koji je iza sebe ostavio dugove od 30.000.000 evra

Jedan od najomiljenijih tenisera na ATP turu suočava se sa ogromnim problemima

  • 1
Huan Martin Del Potro Foto: Profimedia

Jedan od najomiljenijih tenisera današnjice, Huan Martin del Potro neočekivano je upao u probleme sa nasledstvom. Čovek koje su povrede sprečile da ostvari svoj pun potencijal, nakon smrti oca Danijela saznao je da je blizu bankrota!

Prema informacijama do kojih su stigli argentinski novinari, a kroz razgovore sa porodicom Huana, od svega što je zaradio od tenisa ostao je na samo 10 procenata.

- Kada mu je otac preminuo, poverioci su pokucali na vrata da naplate dugove. Danijel je ostao dužan ogroman novac, jer nije umeo da vodi poslove na pravi način. Najviše para uložio je u fabriku cerealija koja je propala - pričao je jedan izvor argentinskih medija.

Međutim, nije to jedino mesto gde je Danijel "prosipao" teško stečeni novac.

- Postoje brojne tužbe i potraživanja od firmi koje se bave gradnjom nekretnina. Sa tim poslom, Danijel nije imao nikakvog iskustva i nije dobro prošao - rekao je Dijego Estevez, koji je bio jedan od sagovornika za tamošnje medije.

Italy Tennis Italian Open Foto: Tanjug/AP

U rodnom gradu Huana Martina del Potra, Tandilu su podaci o dugovima njegovog oca "javna tajna".

- Ovde u Tandilu svi znaju za probleme koje je Huan nasledio od svog oca, jedino ne znamo za prave cifre. Huan se drži daleko od očiju javnosti, bio je u poseti krajem godine, ali samo jednoj osobi koja je tražila da se vidi sa njim - rekao je dopisnik iz Tandila.

Ni advokati Huana Martina del Potra nisu želeli da kažu tačne cifre o nasleđenim dugovima, ali se zna da je on tokom karijere samo od turnira zaradio oko 20.000.000 evra.

Video: Novaka iscrpeo pakleni trening s prijateljem, Nadal se hvatao za koleno: Treninzi pred AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    15. januar 2022 | 22:35

    E ovo je jedan divan čovek,prijatelj i pravi sportista. Mnogo mi je žao,nije zaslužio,jer ga život nije mazio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA