Progonjeni lav: Ovo je Đokovićev put do titule AO, dosta opasnih zadataka dok deportacija visi nad glavom

Za sekund ćemo samo zaboraviti da ministar za imigracije Aleks Houk svakog trenutka može da odluči da deportuje Đokovića, te se posvetiti njegovom žrebu

  • 2
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

Svakog minuta, svakog sata i svakog dana može nešto da se promeni, ali za sada je činjenično stanje da je Novak Đoković u konkurenciji za još jedan trofej Australijan opena. Nadležni ministar se ne javlja, a kad je situacija već takva, najbolji teniser sveta moraće da razmišlja o protivnicima koji ga čekaju kroz žreb turnira u Melburnu.

Može se reći da je to jedan lep put, nešto što bi Đoković mogao lako da izgura do kraja i do trofeja koji bi ga stavio ispred po broju osvojenih Grend slem trofeja u istoriji.

Onakav, teži posao kakav očekujemo, desio bi mu se tek negde od četvrtfinala Australijan opena, a do tada bi moglo sve da se svrsta među one mečeve koji na ovaj ili onaj način budu na kraju rešeni u korist Novaka.

Projektovano, po listi nosilaca, prva četiri kola su apsolutno rezervisana za Đokovićevu dominaciju, ali moramo u obzir i uzeti psihološki momenat koji se napravio ovim čekanjem i strepnjom od eventualne deportacije.

Možete samo zamisliti kakav pritisak trpi najbolji teniser sveta, koliko je potrebno snage ostati priseban i razmišljati samo o onome što vas očekuje na terenu.

Za sekund ćemo samo zaboraviti da ministar za imigracije Aleks Houk svakog trenutka može da odluči da deportuje Đokovića, te se posvetiti njegovom žrebu.

Prvo, Miomir Kecmanović je jedan od onih igrača koji imaju potencijal, ali protiv Novaka izgube tlo pod nogama. Uvodno kolo, na papiru ne bi trebalo da stvara prevelike probleme, kao ni drugo gde bi ga čekao Tomi Pol.

Novak Đoković - Miomir Kecmanović Foto: Nikola Tomić

Već u trećoj rundi je potencijalna mina - Lorenco Sonego. Italijan je iskoristio ne preveliku zainteresovanost Novaka u Beču 2020. godine i iznenađujuće, sa 6:2, 6:1, odneo pobedu.

U Rimu mu se srpski as revanširao, ali upornost Sonega bi mogla da bude taj zadatak koji bi mogao dobro da preznoji Novaka.

Ukoliko bi i to lako prošlo, četvrto kolo bi se oslikalo u duelu sa Kristijanom Garinom, nepredvidivim predstavnikom Čilea koji je sposoban da odigra fantastičan meč, ali i da bude statista na terenu.

Kristijan Garin Foto: Tanjug/AP

U dva međusobna okršaja, na Vimbldonu i ATP kupu, Đoković nije imao nikakavih problema sa njim.

Od četvrtfinala bi krenula prava žurka. Tamo bi ga sačekao Mateo Beretini, Italijan koji je konstantan, veoma opasan i da nije bilo sporadičnih povreda, možda bi imao, ako ništa drugo, više Grend slem finala u svojim rukama.

Ovako, Beretini je taj prvi "policajac" koji bi mogao zaista da napravi poteškoće za Novaka.

Novak Đoković Mateo Beretini tenis Foto: Tanjug/AP

Do polufinala i finala su projektovani mečevi protiv Aleksandra Zvereva i Danila Medvedeva - dva igrača koji su i najviše pokazali zube Novaku u prethodnoj sezoni.

Zverev je uspeo da ga skloni sa puta Olimpijskih igara i osvoji zlatnu medalju, dok ga je Rus sprečio da uveže sve četiri Grend slem titule u sezoni.

Danil Medvedev Foto: Tanjug/AP

Sve je ovo po ATP listi projektovano, iznenađenja nisu retkost, pogotovo kada se radi o nižim nivoima takmičenja, ali se za Zvereva, Medvedeva i Beretinija daju veoma male kvote da će uspeti da omanu do okršaja sa Novakom.

Znamo da je teško razmišljati sada o eventualnom putu do titule, da je samo momenat kada će prvi zvižduk krenuti sa tribina u Melburn parku, ali mora se misliti na onu glavnu stvar. A, to je tenis.

Šta god se desilo, mora se razmišljati u pozitivnom pravcu. Razmišljanje o žrebu i opasnosti da vas neko vrati kući... Morate biti mentalna gromada za to.

Video: Novaka iscrpeo pakleni trening s prijateljem, Nadal se hvatao za koleno: Treninzi pred AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zeljko

    14. januar 2022 | 07:04

    s' obzirom da je u Australiji bio mnogo puta, trebao je da zna, da se ne laze pred sudijom

  • Djuka

    14. januar 2022 | 03:33

    Kao prvo , i najduži se put uvijek pocinje sa prvim korakom.Da zakorači prvi korak na terenu a ne ka ponovnom pritvoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA