Bivši premijer Australije zgrožen: "Postali smo banana republika, zašto se čeka na odluku o Novaku?"

Kevin Rad smatra da je Vlada Skota Morisona isključivi krivac za haos

  • 6
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

Prošao je još jedan dan, a od Ministra za imigracije Australije, Aleksa Hoka nema ni traga ni glasa. Čovek koji u svojim rukama drži sudbinu Novaka Đokovića nije se oglašavao, što samo produžava dramu oko ostanka najboljeg tenisera sveta na teritoriji ove zemlje.

Priča se se više o razlozima zbog kojih se ovoliko čeka, ali jasno je da sve ima političku notu, što je donekle potvrdio i nekadašnji ministar Australije, Kevin Rad koji je u periodu od 2007. do 2010. godine sedeo u premijerskoj fotelji.

On je optužio Vladu Skota Morisona da Đokovića koristi kao distrakciju zbog užasne situacije sa koronavirusom, pošto je zemlja u poslednjih desetak dana stigla do brojke od preko milion zaraženih.

- U nedelji od Đokovićevog dolaska u Australiju, korona je ubila više Australijanaca nego požari iz 2009. godine - napisao je Rad i optužio politiku Morisona.

On je odlučio da sve "pusti" posle dve godine lokdauna, tražeći da Australijanci nauče da žive sa virusom. To ne ide najbolje, pošto iz dana u dan ruše rekorde po broju zaraženih, a kapaciteti bolnica su pred "pucanjem".

-Zato kad god je Đoković u vestima - oni 'bacaju koske' jedni drugima u kancelariji premijera. Pokušavaju da što više iskoriste ovu situaciju, bez obzira na reputaciju Australije. Uostalom, zašto bi inače ministar za imigracije Aleks Houk toliko čekao kada se priča da se već sve zna? - dodao je Kevin Rad.

Kaže da je čitava situacija sa Novakom velika međunarodna, ali i nacionalna sramota i da je Australija postala "banana republika" u kojoj političari reaguju na osnovu ličnih prohteva.

- Sada kada se najverovatnije bližimo deportaciji Đokovića možemo da očekujemo da će Morison da se isprsi i da traži od naroda Australije da mu daju medalju. Ali, Morison bi morao da zna da premijeri ne dobijaju aplauze za čišćenje nereda koji su sami napravili - rekao je Rad.

Ulises Badio Novak Đoković Foto: Profimedia/Zuma Press/Patrick Hamilton

Zaključuje da je čitava stvar dovela do još dublje polarizacije u zemlji.

- Nažalost, vlada je organizovala takmičenje u popularnosti između onih koji vole Đokovića i žele da igra i onih koji ga ne vole i žele da ga proteraju iz zemlje.

Video: Novaka iscrpeo pakleni trening s prijateljem, Nadal se hvatao za koleno: Treninzi pred AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    14. januar 2022 | 08:02

    Fasisti vidi vam se kraj !

  • W

    14. januar 2022 | 08:56

    Kako nije Državu Australiju sramota,pa da vam nije doseljenika Srba iz bivše Jugoslavije nebih ni postojali kao Drzava

  • Zepe

    14. januar 2022 | 16:10

    Sramota za pravo ,sramota za Australiju,sramota za sport!Koliko je Novak za dužio državu Australiju dok su požari besneli i proždirali sve pred sobom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA