≫ 

Evo zašto je Novaku drugi put odbijena viza: Pa ovo je suludo!

Australijska vlada kasno u petak po tamošnjem vremenu donela je novu skandaloznu odluku

  • 15
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Ono čega smo se najviše pribojavali, dogodilo se u petak kasno uveče po australijskom vremenu. Ministar za imigracije Australije, Aleks Hok doneo je odluku da ponovo deportuje Novaka Đokovića iz zemlje.

Iako je najbolji teniser sveta pobedio Vladu Australije na Federalnom i porodičnom sudu u Melburnu, ovima je očigledno ostao gorak ukus u ustima, pa su odlučili da odigraju "prljavu" igru i donesu odluku o deportaciji tik pred vikend.

Prosto je neverovatno šta je gospodin Ministar naveo kao obrazloženje za odluku da se Novaku ukine viza. Kaže da je to zbog javnog zdravlja i dobra, a sve u situaciji kada njegova zemlja ima preko 150.000 slučajeva zaraze koronavirusom dnevno.

- Danas sam iskoristio svoju moć da otkažem vizu gospodinu Novaku Đokoviću prema članu 133C(3) Zakona o migracijama, zbog ugrožavanja javnog zdravlja i dobra, a sve zbog toga zato što je to bio javni interes - napisao je Hok u kratkom saopštenju.

Kaže da je prilikom donošenja odluke pažljivo razmotrio informacije koje je imao na raspolaganju.

- Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutrašnjih poslova, australijske granične snage i gospodin Đoković. Vlada je čvrsto posvećenja zaštiti granica Australije, posebno u vezi sa pandemijom kovida-19.

Zbog svega ovoga, Đokoviću sada preti kazna zabrane ulaska u Australiju na tri godine, ukoliko se najbolji teniser ne bude ponovo žalio pred sudom i dobio pravnu borbu.

Video: Novaka iscrpeo pakleni trening s prijateljem, Nadal se hvatao za koleno: Treninzi pred AO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA