≫ 

Novakova golgota svetska tema broj jedan, evo šta kažu strani mediji o novom udaru na Srbina

Gotovo svi najveći mediji u velikom broju zemalja iz minuta u minut prati razvoj situacije

  • 1
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

Srpskom teniseru Novaku Đokoviću drugi put je odbijena viza za boravak u Australiji, još jednom nečuvenom odlukom tamošnjih vlasti, pa našem teniseru sada predstoji nova još komplikovanija pravna borba za ostanak u "igri".

Podsetimo, australijski ministar za Imigracije Aleks Hok je iskoristio svoje diskreciono pravo da donese odluku o ukidanju vize, prelomio je jutros po našem vremenu i saopštio da "zbog javne sigurnosti" želi da deportuje Novaka iz Australije. Žreb za Australijan open je obavljen u četvrtak i srpski teniser je već dobio svoje eventualne protivnike, međutim, pitanje je da li će protiv njih moći da igra sada, posle nove rampe.

Kako piše australijski list "The Age", Novakovi advokati trenutno proveravaju koja pravna sredstva su im na raspolaganju. Njima su dokumenti o ukidanju vize uručeni u 18.03 časova popodne po australijskom vremenu, posle Hokove odluke.

Naravno, Novakov boravak u Melburnu i gotovo golgotu koju prolazi sa velikom pažnjom prate svi najveći svetski mediji koji maltene iz minuta u minut obaveštavaju o novim informacijama vezanim za slučaj koji ne pamti svetski sport.

Evo šta neki od njih danas pišu o svemu što je snašlo Novaka, o Hokovoj odluci, reakciji advokata...

Engleski BBC je kao i ostatak svetskih medija preneo informaciju o odluci Ministra da blokira Novaka, bez previše naginjanja na jednu ili drugu stranu.

- Ova odluka takođe znači da Novaku preti i trogodišnja zabrana ulaska u Australiju, ali to još nije stoprocentno sigurno - podseća engleski medij.

Pojedini australijski mediji likuju nad odlukom Ministra za Imigracije pa tako možemo videti i karikature Novaka u plamenu!

Svi španski mediji prenose poslednju informaciju o Novaku, konstatuju poslednja dešavanja i podsećaju kako je počela ova zavrzlama, od samog dolaska srpskog tenisera u Melburn.

Na isti način, neutralno, Đokovićem se bave i hrvatski mediji - Indeks, Jutarnji list, Večernji list, 24sata, prenose najvažniju vest od jutros, a to je novo ukidanje vize našem tensieru da se takmiči u Melburnu.

- Novaku Đokoviću opet odbijena viza, preti mu deportacija iz Australije - piše u naslovu teksta koji donoi Inex.hr.

Teško je i nabrojati sve moguće medije koje se bave Novakom i njegovom situacijom, njegov slučaj daleko prevazilazi sportske okvire, pa je u mnogim dnevno političkim novinama može zapaziti njegova muka u Australiji kao udarna vest dana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zato

    14. januar 2022 | 11:57

    I danas preko 150000 zaraženih u aust, a preko 90% vakc.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA