≫ 

Novi udarac za Novaka, ovoga puta od AO: Biće u problemu i ako pobedi na sudu

Čemu sve ovo?!

  • 51
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković se po ko zna koji put nalazi u "nebranom grožđu" u Australiji, ali sada mu se na put isprečio i sam turnir, Australijan open, koji je izdao saopštenje da će Srbin na teren morati da izađe već u ponedeljak, iako ima suđenje samo dan ranije.

Tehnički, Novak Đoković ni sam ne zna da li će biti u mogućnosti da igra, a pritom, ukoliko on bude diskvalifikovan, čitav kostur će morati da se promeni.

Ovakvom odlukom, Australijan open jasno pokazuje da već zna nešto više povodom odluke, ili su pak na ovaj način odlučili da reskiraju i dovedu sebe u nelagodnu situaciju pred početak turnira...

Vreme je za malu retrospektivu događaja, odnosno, sve ono što se desilo od ranog jutra po srpskom vremenu.

Đokoviću je oduzeta viza, po drugi put, pa je sve krenulo nizbrdo. Advokvatski tim našeg tenisera je hitno odreagovao, te se ponovo izašlo, veoma brzo, pred sudiju Entonija Kelija.

Pred sudijom Kelijem, istim onim koji je poništio prethodnu odluku o ukidanju vize našem teniseru, Novakovi pravni zastupnici na čelu sa Nikolasom Vudom sve vreme su energično osporavali odluku Ministra Krouva ocenivši je kao "iracionalnu" jer su argumenti za novo ukidanje vize u potpunoj suprotnosti sa onima koje je izneo zvaničnik granične službe po Novakovom dolasku u Melburn.

Debata je trajala jedan i po sat, dok je novo saslušanje zakazano za 08h časova po australijskom vremenu, odnosno 22 sata po srednjeevropkom, gde će prisustvovati i sam Novak. Srpski teniser će dotad verovatno biti na svom starom mestu, "hotelu užasa" koji nosi naziv "Park hotel".

Stiven Lojd, sekretar u Ministarstvu imigracija, koji je prisustvovao ročištu, predložio je da Đoković bude pritvoren do sutra ujutro pre njegovog intervjua za imigraciju u 8 sati, odnosno da ga službenici graničnih snaga otprate do kancelarije svog advokata i da ga u podne vrate u imigracioni pritvor - do konačne odluke u nedelju.

Međutim, Lojdu su se suprostavili Novakovi zvaničnici, jer kako oni kažu, na ovaj način bi se dodatno oduzelo vreme Novaku pred sam turnir, koji kreće samo dan posle suđenja

Video: Časna izjava Endija Marija o Novaku, njegovom drugu iz detinjstva: Neću da ga šutiram dok je na podu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЗБ

    14. januar 2022 | 14:28

    Сви српски играчи треба да напусте то зло о турнира, а и они који имају бар мало образа и морала. а нека попуне стање кенгурима.

  • Ja, penzionerka

    14. januar 2022 | 14:57

    Dovde smrdi na novo žrebanje koje će omogućiti pacovu Nadalu lakše protivnike. Koliko miliona je dao za sve ovo, bednik? Plus igra sa koronom. Australijo, zemljo prokletih! Izuzimam časne starosedeoce Aboridžine, emue i kengure

  • Jacklrska

    14. januar 2022 | 14:17

    Pa i Hitler je bio milosrdniji 1936. godine, bar je dozvolio Owensu da se takmiči. Ovi demokratski australijanci ne dozvoljavaju čak ni to. Gde ode ovaj svet? Strašno!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA