CNN "rešetao" člana Kriznog štaba pitanjima o Novaku: Otkrivena istina o PCR testu i zašto nije prekršio zakon

Dr Zoran Gojković ističe da je Đoković imao validan PCR test koji su izdale državne ustanove i da se to ne dovodi u pitanje

  • 34

Velika bura podigla se u svetskim medijima povodom medicinske dokumentacije Novaka Đokovića, koja je objavljena na sudu Viktorije nakon prvobitnog suđenja kada je najbolji teniser sveta oslobođen.

Mnogi strani novinari su spinovali i lažirali informacije vezane za dokumentaciju, a sada je na konferenciji Kriznog štaba dr Zoran Gojković objasnio da je Novak imao validnu dokumentaciju i da nije prekršio Zakon zbog kršenja samoizolacije, jer ne postoje mehanizmi za njegovo kažnjavanje, i da je ta mera bila moguća samo tokom vanrednog stanja.

- Pod jedan, uz oprez, uz mogućnost da budem krivično gonjen od strane Novak Đokovića, jer isključivo sva medicinska dokumentacija koju neko ima je njegovo lično vlasništvo, to je jako bitno i važno, svako objavljivanje medicnske dokumentacije, bez dozvole građanina Srbije je krivično delo. Vezano za ovo vaše, mogu da vam kažem da nakon objavljivanja dokumentacije, koja je objavljena, mi smo analizirali taj dokument, taj dokument je apsolutno validan, izdat je od strane nadležnog organa države Srbije, za nas je ta priča jasna. Novak je imao validan dokument od strane državne ustanove u Srbiji, da je bio pozitivan na korona virus. To je sve što je vezano za priču - odgovorio je Gojković na pitanje novinara američkog CNN-a.

- Zašto ID se ne slaže? - nastavio je novinar.

- Dokument o validnosti o kojoj vam govorim je apsolutno ispravan i tačan, izdat od nadležnih organa republike Srbije, Novak je bio pozitivan na korona virus.

- Kaže da nije bio obavešten, da li je to istina, zašto treba mnogo vremena da dobije rezultate? - glasilo je novo pitanje.

Krizni štab Foto: ATA Images

- To ćete da pitate Novaka Đokovića, ne mene, to nije pitanje za mene, kada je on otvorio mejl. Ja mogu da kažem da je dokument validan i da je poslat nakon očitavanja u toku tog dana u kasnim večernjim satima. Šta je radio posle toga, to ne mogu da komentarišem, to je pitanje za njega.

- Da li će Novak biti kažnjen za priznanje da je kršio karantin? - uporan je bio novnar da sazna što više detalja.

- Vraćamo se na pitanje koje je postavio vaš kolega, u ovom trenutnu ne postoji kazna kojom bi mogao da bude kažnjen po važećim zakonima republike Srbije, mogao je da bude kažnjen da je uhvaćen tokom izolacije, mogao je samo da bude vraćen u izolaciju. Još jedno dodatno pojašnjenje, kazna za prekršenu samoizolaciju je mogla da bude samo u vanrednom stanju, jer je samo u vanrednom stanju bila takva kazna. U vanrednom stanju bi takva osoba biti kažnjena, ali u vanrednom stanju nemamo taj zakon i aktivne mehanizme da nekoga lišavamo slobode.

Na kraju je Gojković upitan i da li bi on lično vole da je Novak vakcinisan i kakvu poruku šalje narodu Srbije, gde se vodi teška borba da se poveća broj vakcinisanih građana.

Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

- Ja sam lično vakcinisan, svi moji najbliži su vakcinisani, poruka vlade Srbije je da se svi vakcinišu, to je tekovina nauke, neko to prihvata, neko ne. Prihvatamo sve razloge da neko ne želi. Žao mi je da se Novak nije vakcinisao, ali isto tako branim njegovu slboodnu volju, iako se sa tim ne slažem. Nijedna država u svetu nije donela odluku da njihovi građani moraju da budu vakcinisani u ovom trenutku. Dokle god to ne bude, moramo da poštujemo različitost i slobodu mišljenja, iako se ja prema tome ne slažem, jer kao lekar znam kolika je blagodet vakcinacije, očigledno ne uspevamo svi dobro. Zatrpani smo informacijama, a još više dezinformacijama. I meni kao lekaru je teško da razlučim, a ne običnim ljudima - zaključio je Gojković.

Video: Časna izjava Endija Marija o Novaku, njegovom drugu iz detinjstva: Neću da ga šutiram dok je na podu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    14. januar 2022 | 19:11

    PitajteCNN o njihovim istinitim člancima i objavama..... Ne postoje sve laž.... Pa i nas su bombardovali i sve ostale zbog njihovih članaka...

  • Jug

    14. januar 2022 | 19:54

    Onda gospodine nemojte više da napadate ljude koji ne žele da prime vakcinu nego prihvatate i njihovu volju i branite njihove stavove da se ne vakcinišu kao što branite stav Novaka. A to da je neko u izolaciji i krši je vaše objašnjenje da ne postoje mere koje se primenjuju u takvim situacijama, jako smešno.👏👏👏

  • Ali..

    14. januar 2022 | 18:55

    Čemu vakcinacija? Zašto da se trujem sa tamo nekim vakcinama kada opet mogu i da se zarazim i da druge zarazim? Predsednik je lepo rekao da smo slobodarska zemlja... Pa, borimo se za slobodu naroda, ne pokoravajmo se zlotvorima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA