"Hokova moć je ekstremna, nisam ovo očekivao": Australijski stručnjak za imigraciju se opet oglasio

Imao je šta da kaže Abdul Rizvi

  • 6
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

U ranim jutarnjim časovima po našem vremenu, Novaku Đokoviću je odlukom ministra Aleksa Hoka po drugi put oduzeta viza za boravak u Australiji. Suđenje se iščekuje, a sada se ponovo oglasio i Abdul Rizvi, stručnjak za imigraciju u Australiji rekavši da je Hoks iskoristio ekstremnu moć.

Rizvi je u svom novom izlaganju otkrio i da Novak Đoković, uprkos oduzimanju vize, ima pravo da se žali preko svojih advokata, te da ipak nastupi na Australijan openu, što Đoković i želi da uradi.

- Dakle, ono što je ministar Hok uradio je pozivanje na Zakon o migraciji. Ministar ima ovlašćenja da otkaže vizu nosiocu iste ukoliko smatra da je to u javnom interesu. Hokovo pravo je da to učini bez da nosiocu vize pruži nikakvu prirodnu pravud. To je on i uradio, to je veoma ekstremna moć - rekao je Rizvi.

Takođe, Abdul Rizvi se osvrnuo i na period kada je ovaj zakon i donet, inače ovaj stručnjak je već nekoliko puta u ovoj čitavoj situaciji stajao na strani srpskog tenisera.

- Mislili smo da će se koristiti samo u najneobičnijim i retkim okolnostima, gde je neko predstavljao veoma ozbiljan rizik za australijsko stanovništvo. Nikad nisam očekivao da će se koristiti u ovim okolnostima - istakao je Rizvi, koji i dalje smatra da se radi o političkom potezu.

Podsetimo, Đoković će se naći pred sudom u nedelju, dok bi već u ponedeljak trebalo da igra svoj prvi meč na Australijan openu.

Video: Časna izjava Endija Marija o Novaku, njegovom drugu iz detinjstva: Neću da ga šutiram dok je na podu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    14. januar 2022 | 17:49

    Sokol naš. Najveći sin Srbije od vekova.

  • 534

    14. januar 2022 | 18:30

    Australija je banana država. Ako tamo svaki pijanac može da bude iznad presude suda odmah vam je jasno o kakvoj demokratiji je reč. Čemu služe sudovi?

  • MILE

    14. januar 2022 | 22:44

    Rodjen,odrastao,vaspitavan, skolovan sam u komunizmu. Po ubedjenju demokrata centra, gradjaniskih opredeljenja... ali ako u australiji kapitalistickoj zemlji prepunoj demokratije i ljudskih prava gde je ministar ,,jaci'' od suda, onda .ebes demokratiju i put u ,,zapadni'' svet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA