≫ 

Boža Maljković osudio maltretiranje Novaka: Ovo više nema veze sa sportom!

Prvi čovek čelne sportske institucije stao uz najboljeg tenisera sveta

  • 9
Božidar Maljković, Novak Đoković

Foto: MN Press

Srbija je ustala protiv nepravde koju doživljava Novak Đoković već danima u Australiji, gde mu je na kraju i pored odluke suda naložena deportacija od strane ministra za imigraciona pitanja Aleksa Hoka. Novak se i pored toga ne predaje, ide do kraja, uložio je žalbu, a kakav će biti ishod saznaćemo posle suđenja koje počinje u 22 časa po vremenu u Srbiji.

Dok se čeka ključno suđenje, javnost u Srbiji masovno šalje poruke podrške Đokoviću. Oglasio se i predsednik Aleksandar Vučić uz jake reči, a pored njega to su uz Novaka stali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, Teniski savez Srbije, javile su se i mnoge sportske ličnosti naše zemlje, ali i iz inostranstva.

Pored njih, podrška je stigla i iz Olimpijskog komiteta Srbije, u čije ime je uz Novaka stao predsednik Božidar Maljković.

Podsetimo, OKS se i ranije oglašavao, najpre zvaničnim saopštenjem osmog januara, a potom i pismom koje je predsednik OKS Božidar Maljković poslao predsedniku Olimpijskog komiteta Australije Džonu Koutsu.

Sada, pred odlučujuće suđenje, Maljković ističe da je skandalozno da se čekao ovakav trenutak da se donese odluka ministra o deportaciji Novaka nakon sudskog postupka i da to pokazuje lošu nameru, kao i da ova situacija nema veze sa sportom.

- Tretman koji ima Novak, je neprihvatljiv. Ukoliko se znalo da će doneti ovakvu odluku, a očigledno jeste, skandalozno je sto su čekali ovaj trenutak da ga stave u ovakvu situaciju. Ovo jasno pokazuje lošu nameru prema Novaku i jasno je da ovi događaji više nemaju veze sa sportom. Kako sam već i naglasio u pismu koje sam poslao mom kolegi iz OK Australije, kao i u saopstenju koje je Olimpijski komitet Srbije izdao, Novak ima našu potpunu podršku. Bez obzira kakav ishod suđenja veceras bude, siguran sam da je svima jasno da je Novak pobednik i mi ga kao takvog doživljavamo - istakao je Božidar Maljković.

Video: Otkrivena istina o Novakovom PCR testu i zašto nije prekršio zakon

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    14. januar 2022 | 19:23

    Зато што је неисплативо критиковати пиргаве англосаксонце . Наши се увале у фотеље па раде у страном то јест свом личном интересу.

  • Rajko

    14. januar 2022 | 19:28

    Ne oglašavaju se zato što u ovoj državi ako imaš neki komentar budeš ili popljuvan, nazvan raznim imenima, anti-ovaj ili onaj, ili te par ljudi podrži. Uvek se delimo na ove i one, elitu ili debile, botove, sendvičare ili nešto drugo. Bolje je nemati komentar… bezbolnije

  • Zoki

    14. januar 2022 | 20:29

    Oni ce doci da se slikaju kada osvoji Australiju. Uzas, kakve face. NOLE POBEDI !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA