≫ 

Da li je ovo ključni momenat suđenja? "Kako Novak nije smetao na drugim turnirima tokom pandemije"

Jedna konstatacija prilično obesmislila argumente druge strane

  • 2
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

Suđenje Novaku Đokoviću je došlo do samog kraja, nazire se epilog ove agonije koju su do maksimuma zakomplikovale australijske vlasti, a koje su se, kako je vreme odmicalo, zamrsile kao "pile u kučine" u nedostatku čvrstih i jasnih argumenata za deportaciju našeg asa.

Kako vreme odmiče, a karte se otvaraju, tako je mnogima jasno da je ovo suđenje čista farsa.

Jasno je to i eminentnom engleskom novinaru Oliveru Braunu, dugogodišnjem teniskom hroničaru, koji je lepo primetio jednu konstataciju Novakovog zastupnika, gospodina Vuda, u sudnici tokom odbrane prava svog klijenta.

- Vud dobro kaže, tokom svih turnira na kojima je Novak Đoković igrao za vreme pandemije, u tim gradovima, u tim državama, nije zabeležen niti jedan slučaj lobiranja protiv vakcinacije, niti jedan antivakserski protest - "tvitnuo" je ovaj engleski novinar, citirajući Đokovićevog advokata koji je tom konstatacijom obesmislio napore druge strane da dokažu Novakov uticaj na antivaksere u Australiji - što oni vide kao ugrožavanje zdravlja ljudi.

U nedostatku čvrste argumentacije, zastupnici australijske države svoje stavove temelje baš na tome i drže se toga kao najjačeg aduta, a to je da Novakov stav o vakcini pojačava antivaksersko raspoloženje u državi.

Inače, ispred prostorija gde Novak prati suđenje, okupljaju se Novakovi navijači, što možete videti u galeriji:

Video: Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svih vremena, dovode na saslušanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    16. januar 2022 | 02:41

    Novax 💪💪💪

  • Dana

    16. januar 2022 | 01:43

    Da nije zalosno bilo bi smešno. Umesto da gledamo i navijamo za Noleta na teniskom terenu, prinudjeni smo da gledamo ovaj "Kafkin Proces". Nemaju vise gde. Nole ce igrati, ako ga ne poremeti jedino cunami. I navijacemo za njega kao nikada pre. Svim srcem smo uz njega.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA