≫ 

Herald San uočio najveću slabost ministrove odluke da deportuje Novaka: Ove reči su ključne!

Sve se više zapliću nadmeni Australijanci

  • 0
Novak Đoković, Australijan open

Foto: AP/Tanjug

Čitava ova stvar oko Đokovića, suđenje koje mu je nametnuto u Australiji jer (iako je imao) nije imao svu potrebnu dokumentaciju za ulazak u zemlju, preti da postane pravi horor za one koje su čitav ovaj scenario zakuvali i napravili potpuni haos - za Australiju.

Smeši im se bumerang efekat.

Sa protokom vremena na prelomnom i poslednjem suđenju našem asu, na Saveznom sudu, važnu ulogu je odigrao zastupnik države Stefen Lojd, koji je dobro zapazio, kao uostalom i svi koji prate ovaj proces, da bi odluka Ministra za Imigracije Aleksa Hoka - kakva god ona bila - mogla da proizvede ozbiljne posledice po Australiju i njen imidž.

Potpuno je jasno i Australijancima da bi novo ukidanje vize Novaku, drugo u samo nekoliko dana, i deportovanje, tek bio autogol za državu, i za Australijan Open kao najuticajniji sportski turnir u zemlji, i upravo je Lojd u svom izlaganju napomenuo da je ministar Hok dobro razmotrio posledice odluke ma kakva ona bila.

- Dao je sve od sebe da razmotri sve stvari, svestan činjenice da (Đokovićevi) stavovi nisu traženi. Sve to sugeriše da ministar pokušava da posmatra stvari šire - rekao je Lojd.

Lojdove reči sa suđenja preneo je uticajni "Herald San" i analizirao upravo ovaj njegov osvrt na moguće i realne posledice po zemlju.

Autor teksta je konstatovao da bi samo jedna jedina reč mogla da napravi ključnu razliku u konačnom epilogu ovog slučaja.

- Čitava stvar nekako zavisi od reči "možda", tojest Hok ne mora da pokaže ništa (od drugih dokaza) osim toga da Đokovićevo prisustvo MOŽDA može da izazove nemire koje on navodi, a ne da to verovatno može da izazove - kaže se u tekstu "Herald Sana" u osvrtu na gledište i Lojda i Ministra Hoka koje, očito, nije čvrsto utvrđeno - jer ni oni, koliko god se upinjali, ne mogu da tvrde da Srbin svojim stavovima podstiče antivaksere u Australiji.

Dakle, Novak možda "ima uticaj na antivaksersku zajednicu" i Novak verovatno "ima uticaj na antivaksere" su dva različita stanovišta - jedno koje je čista pretpostavka i drugo koje je takođe utemeljeno samo na ličnom utisku (koji može imati Ministar).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA