≫ 

Aleks Hok likuje zbog odluke Suda da se Novak deportuje!

Ministar se javio saopštenjem

  • 22
Aleks Hok, Novak Đoković Foto: Tanjug/AP; Printskrin: Youtube/SBS News

Australijski ministar za imigracije Aleks Hok javio se vrlo brzo posle odluke Suda da podrže njegovu odluku i deportuju Novaka Đokovića!

Hok je bi taj koji je odlučio da se Novak po drugiput deportuje, nakon što mu je Sud prvobitno dozviolio da uđe u zemlju, a ovom prilikom je rekao:

- Pozdravljam današnju jednoglasnu odluku punog Deferalnog suda Australije, podržavajući moju odluku da koristim svoja ovlašćenja i ukinem vizu gospodinu Đokoviću shodno javnom interesu - rekao je Hok i dodao:

- Snažna politika zaštite granica Australije nas je očuvala tokom pandemije, što je rezultiralo jednom od najnižih stopa smrtnosti, najjačim ekonomskim oporavkom i najvišim stopama vakcinacije u svetu. Snažne političke zaštite granica takođe su od suštinskog značaja za očuvanje društvene kohezije Australije koja nastavlja da jača uprkos pandemiji.

- Australijanci su podneli velike žrtve da bi došli do ove tačke i Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti ove pozicije, kao što australijski narod  očekuje. Do danas je u Australiji primenjeno oko 43 miliona doza vakcinacije i više od 91.6 odsto Australijanaca starijih od 16 godina je u potpunosti vakcinisano. Shodno tome, Australija je bila u mogućnosti da započne korak po korak, bezbedno ponovno otvaranje svoje međunarodne granice kao rezultat ovog uspešnog programa vakcinacije.

Podsetimo, Đoković se trenutno suočava sa trogodišnjom suspenzijom dolaska u Australiju, ali postoji uslov po kom bi već 2023. mogao da igra Australijan open.

Video: Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svih vremena, dovode na saslušanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Indijanac

    16. januar 2022 | 09:43

    Vlast australije pakazazala svu moc satsnista i pedera koji vladsju tom okupiranom zemljom

  • veljko

    16. januar 2022 | 09:47

    Aleks Hok je ruzni potomak britanskog sljama

  • 16. januar 2022 | 09:46

    Ceo svet je podneo zrtve niste samo vi , uostalom ako je tako zasto drzite turnir ako vam situacija toliko losa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA