≫ 

Oglasila se porodica Đoković: "Ponosni smo na borbu koju je vodio, podelićemo udarce koje je primio"

Najbolji teniser sveta dobio najvažniju podršku u teškim trenucima

  • 18
Porodica Đoković, KZŠ Foto: Nikola Tomić

Novak Đoković je napustio Melburn i uputio se ka Dubaiju posle odluke australijskih vlasti da mu otkažu vizu i učešće na Australijan openu gde je trebalo da brani titulu.

Zato se oglasila porodica najboljeg tenisera sveta zvaničnim saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- Veoma smo razočarani odlukom Federalnog suda i činjenicom da Novak mora da napusti Australiju. Ovde nije u pitanju bio samo sport i igranje na prvom grend slemu u sezoni na kojem Novak dominira već deceniju, već i politike i svih interesa koji su u ovom slučaju prevladali.

- I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, verovali smo da će sport pobediti. Verovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio - da Novak ima validnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi “javni interesi” neće biti izgovor za odluku koja je doneta.

- Ovo su teški trenuci, pogotovo za Novaka, ali ono što moramo da uradimo svi, pre svega mi, kao njegova porodica, jeste da mu pružimo podršku više nego ikad do sada. Bićemo tu da podelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, veru u ovaj sport, pre svega u fer plej koji je ovde u potpunosti izostao.

- Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao i borbi koju je dostojno vodio.

- Verujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vreme pokazati ono što je nesporno uvek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovek.

- Porodica Đoković - stoji u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

Video: Novak stigao na aerodrom: Snimci najboljeg tenisera u povratku iz Australije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раде

    16. januar 2022 | 14:20

    Подршка за Новака и целу дивну Српску породицу Ђоковић !!

  • Mira

    16. januar 2022 | 14:16

    Imate pravo da se ponosite NOVAKOM, sinom, ocem, suprugom, bratom... Nista sramno nije uradio, oni koji su to uradili neka se stide. Vreme ce pokazati svoje. Samo hrabro! Glavu gore i sto bi NOLE rekao idemooooo!!!!!

  • Radovan

    16. januar 2022 | 15:23

    Sada treba Vucic da dogovori sa Kinezima da oni podignu nagrade na China Openu,da premase Australian Open, a Djokovic zauzvrat eksluzivno da igra samo na China Openu, umesto u Australiji.Posto Kinezi vec imaju ambicije da postanu jaci od AO u tom delu sveta. AO bi potonuo, a Kinezima bi se vratile te pare od sponzora i turizma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA