≫ 

Medvedev se mučio u 3. setu, ali je prošao dalje i sada čeka Kirjosa

Rus maksimalan protiv Laksonena

  • 3
Danil Medvedev Foto: AP/Tanjug

Ruski teniser Danil Medvedev opravdao je očekivanja u 1. kolu Australijan opena i pobedom od 3:0 u setovima izbacio je Švajcarca Henrija Laksonena - 6:1, 6:4, 7:6!

Drugi reket sveta je na terenu proveo sat vremena i 56 minuta i u narednoj rundi će igrati protiv boljeg iz duela Liam Brodi - Nik Kirjos koji je na programu nešto kasnije.

Medvedev je furiozno završio prvi set za 27 minuta, iako je on bio taj koji je na svoj servis izgubio prvi gem. Međutim, ribrejknuo je Švajcarca i u nastavku vezao još pet gemova u svoju korist.

Laksonen, inače 91. teniser sveta, pokazao je čvrst otpor u drugom setu u kom smo videli samo jednu brejk loptu. I to za Medvedeva u 5. gemu kada je poveo sa 3:2 i tako "prelomio" set u svoju korist.

Treći je bio skoro preslikan, bez brejk šansi, a sve se rešavalo u taj-brejku. Medvedev je tamo poveo sa 2:0, zatim je Laksonen izjednačio na 3:3 pre nego što je prvi favorit turnira vezao četiri poena i otišao u narednu rundu.

Video: Medvedev o Đokoviću: Nigde nisam video zašto mu je poništena viza, a mene to zanima! Koji je razlog?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MilaS

    18. januar 2022 | 08:20

    ...e,sad...napred Kirjos!!!!!!!!!!!!!

  • Masa

    18. januar 2022 | 09:12

    Nego sta, nego napred Kirjos..!!!!! Sva Srbija navija za tebe i salje ti podrsku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA