Australijski advokat besan na svoju zemlju zbog Novaka: "Izgledamo kao klovnovi u očima celog sveta"

Džastin Kvil smatra da krivica svega što se desilo pada na državu, Vladu i Teniski savez Australije

  • 16
Australija, Novak Đoković Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Jedan od najpoznatijih australijskih advokata, Džastin Kvil još jednom se oglasio i govorio o odnosu njegove zemlje prema najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću, istakavši da je skandalozan način na koji su državni organi postupali.

Novak je još u nedelju deportovan iz Australije i već se nalazi u Srbiji, ali je za deset dana boravka na drugom kontinentu prošao kroz tri sudska saslušanja, a na sve će morati da plati i troškove nastale zbog toga. Na sve to, sudije su mu "nakalemile" i zabranu ulaska u državu u naredne tri godine.

Ta zabrana bi mogla da bude ublažena, ali do novog Australijan opena ostaje gorak ukus zbog svega što se dešavalo ovog januara u Melburnu. Kvil je istakao da je ovo bilo apsolutno nedopustivo.

- Izgledamo kao klovnovi, mislim, u očima sveta generalno. Možete da uprete prstom u državu, federalnu Vladu i Teniski savez Australije, ali u širim okvirima, to je sve Australija. Rekli smo tipu da ima medicinsko izuzeće, pozvali smo ga ovde, dali smo mu vizu - reči su Kvila.

Osvrnuo se Kvil i na čuveni, ozloglašeni hotel "Park", istakavši da se nada da će Đoković posle ovog skandala dići glas za izbeglice koje tamo stanuju već duže od deset godina.

- Nadam se da će se vakcinisati i da će reći poneku reč o izbeglicama koje su još uvek tamo u Park hotelu u Melburnu, ali nisam siguran da će se išta od ta dva desiti - dodao je ovaj advokat.

Sa druge strane, još jedan advokat, Sajmon Džins, kaže da sud nije želeo da se meša u političke igre i da je zato presudio kako je presudio.

- Federalni sud je imao izbor. Mogli su da preinače odluku jer je to bila upotreba političke moći koja nije dopuštena Migracionim aktom. Ili su mogli da odluče da ne ulaze u političku svađu. Odlučili su da se ne mešaju u političku razmiricu - zaključak je Džinsa.

Video: Stepenice pored crkve Ružice, sveto mesto za Novaka: Odavde se spremao se da pokori svet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    19. januar 2022 | 17:54

    Niste ispali samo klovnovi,nego ste ucvrstili u nameri svakog slobodnog coveka da nikad ne kroci nogom u vasu zemlju dok se nesto ne promeni. Imate nakaradne zakone, sudska vlast vam nije nezavisna i njene odluke se ne postuju, kao bogata zemlja ponasate se nedljuski prema izbeglicama kao da sami svoju naciju niste stvorili na mesanju rasa i vise od svega imate narod koji zasluzuje bas takvu vladu.

  • Kg

    19. januar 2022 | 16:45

    Smestili su mu kako god okrenes ,kao da su jedva cekali .A mozda i jesu .

  • Ja

    19. januar 2022 | 16:56

    Hriscanski je oprostiti, pa cemo ih prepustiti sudu Boga, ali ovo, ovo im nikad, nikad, nikad necemo zaboraviti. Nikad im necemo zaboraviti Noleta, a ni bol koji su nam nanosili, jer smo tada svi bili Nole

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA