≫ 

Nadalov protivnik poludeo na konferenciji: "Dobija poseban tretman, imate utisak da igrate protiv nečeg višeg"

Šapovalov se u dva navrata svađao sa sudijom, rekao mu u jednom momentu i da je korumpiran, a i objasnio je jednu situaciju gde su on i Rafa prišli mreži

  • 10
Nadal je odugovlačio i trošio vreme koje nema u četvrtfinalu AO, ali su mu tolerisali

Foto: Tanjug/AP

Denis Šapovalov je tesno poražen u četvrtfinalu Australijan opena od Rafaela Nadala, a Kanađanin je nervozu i primedbe sa terena preneo i na konferenciju za medije gde je objasnio njegovu "pobunu" na Rod Lejver areni.

Bilo je očigledno da Nadal dobija povlastice u vidu većeg vremena za odmor između servisa, a u dva navrata je dobio tretman, da bi na početku petog seta dva minuta kasnio po odlasku u svlačionicu.

- Nije pošteno kako Nadal prolazi sa tim. Rekao mi je da neće da mu da kaznu zbog toga jer ja nisam spreman da igram... To je jedna velika šala. Mislim, potpuno sam spreman da serviram i sat odbrojava 3, 2, 1, ide ka nuli i ja gledam ka sudiji i očigledno je da ću da kažem nešto. Bio sam spreman da igram prethodnih minut i po i on mi kaže da neće da Nadalu da opomenu zato što ja nisam spreman da igram. To je jedna velika šala, po mom mišljenju - kaže Šapovalov.

Kanađanin je imao brejk loptu na startu petog seta, a nakon toga je samo potonuo. Smatra da to ima veze sa ogromnim pauzama i taktiziranjem Španca.

- Posle njegovog odlaska u vece, a pre toga je dva puta tražio medicinski tajm-aut, izgubio sam momentum. Ponavljam, ne želim ništa da kažem, ali je jako teško igrati protiv toga - naglasio je Šapovalov i onda istakao šta misli o povlašćenom statusu Nadala.

- Naravno! Naravno da dobija poseban tretman, 100 posto. I onda posle četvrtog seta, on ode u toalet, a iz istog razloga prošle godine meni nije bilo dozvoljeno da napravim pauzu za toalet kada sam tražio medicinski tajm-aut. On je već bio napravio dva medicinska tajm-auta. Sada je bio medicinski procenjivan, to je sudija rekao posle četvrtog seta, i posle te evaluacije, momak odlazi u toalet na pauzu. Gde je tu granica? Poštujem Rafu i sve što je uradio u tenisu, ali moraju da postoje neke granice i pravila. - naveo je Denis.

Šapovalov se u dva navrata svađao sa sudijom, rekao mu u jednom momentu i da je korumpiran, a i objasnio je jednu situaciju gde su on i Rafa prišli mreži.

- Sudija, umesto da gleda Rafu dok servira, on gleda u mene. Rekao sam mu da bi trebalo da gleda u igrača koji servira i onda sam ga pitao: "Zašto me gledaš?", a onda sam objasnio Nadalu da to nema nikakve veze sa njim - izjavio je Šapovalov.

Video: Nadal o Đokoviću: Žao mi ga je, ali mesecima je znao koji su uslovi! Sam je doneo odluku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    25. januar 2022 | 10:36

    Haha tek ce haos da bude u polu finalu i ako bude igrao finale,pravice te vi Novaka od blata.

  • Srb

    25. januar 2022 | 10:25

    Meda će da ga oleši bez brige..😉

  • Šapovalov...

    25. januar 2022 | 10:53

    ... ima "nepoželjno" prezime, a i ne shvata čija mafija je najjača na svetu. Ruska nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA