Užasni dani iza Eme Radukanu: Progonitelj joj dolazio u dvorište, teniserka se plaši za svoju bezbednost

Dobila je i jezivu poruku sa mapom puta do njene kuće

  • 0
Emma Raducanu Ema Radukanu tenis teniserka Foto: Tanjug/AP

U septembru prošle godine mlada britanska teniserka Ema Radukanu ostvarila je najveći uspeh u svojoj karijeri osvojivši Ju-Es Open. Nakon velikog uspeha i velike radosti, ali i velike slave koju je zadobila, našla se na meti progonitelja, koji joj je čak tri puta dolazio u dvorište ostavljajući joj razne poruke.

Ema je nakon osvajanja titule u Njujorku zadobila veliku pažnju javnosti, kako zbog vrhunskog tenisa koji je prikazivala tokom dve nedelje, tako i zbog svog izgleda. Verovatno da je i to jedan od razloga što je Amrit Magar, 35-godišnji bivši dostavljač ''Amazona'' odlučio da joj dolazi na kućnu adresu.

Magar se odlučio da ode u londonsko pregrađe gde Ema živi sa svojom porodicom i pitajući ljude na ulici uspeo je da pronađe tačnu adresu. Prvi put kada se pojavio ispred toma Radukanuovih ostavio je pismo za Emu u kom je naveo kako mlada teniserka zaslužuje ljubav.

Prilikom druge posete progonitelj je ostavio poruku u kojoj je opisao kako je prepešačio 23 milje (oko 37 kilometara) do kuće Eme Radukanu sa nadom da će je sresti. Napokon, kada je treći put došao do njenog doma uhapšen je četvrtog decembra. Tada je Magar ukrasio božićnim lampicama drvo u dvorištu porodice Radukanu, ali i ukrao patiku koja je bila ispred vrata verujući da pripada Emi.

Emma Raducanu Ema Radukanu tenis teniserka Foto: Tanjug/AP

Međutim, sve to je primetio otac mlade teniserke, čija je inača i bila patika. On je Magara video preko sigurnosnih kamera, pozvao policiju i pratio progonitelja sve dok ga policija nije presrela i uhapsila. U njegovoj torbi nađena je patika za koju je rekao da je želeo suvenir.

Radukanu je na sudu rekla da se plaši da izađe napolje sama, kao i da se izuzetno plaši za svoju sigurnost dok boravi u svom domu, gde bi trebalo da se oseća najbezbednije. Ema je iskaz Sudu Britanije dala telefonskim pozivom dok je boravila u Melburnu pripremajući se za Australijan open.

- Otkad se sve ovo desilo, osećam se užasnuto. Veoma se plašim da izađem napolje, posebno ako sam sama. Zbog toga se osećam kao da mi je oduzeta sloboda. Stalno gledam iza svog ramena.Brinem da bi ovo moglo da se ponovi. Ne osećam se bezbedno u sopstvenom domu gde bi trebalo da se osećam najbezbednije - rekla je Radukanu.

Ona je takođe dodala da želi da se preseli na drugu adresu jer se plaši da bi progonitelj mogao ponovo da dođe ispred njene kuće.

Magar je u petak proglašen krivim za uhođenje na sudu za prekršaje u Bromliju i biće mu izrečena kazna sledećeg meseca. Pušten je uz kauciju na osnovu toga što ne kontaktira Radukannu ili njenu porodicu, niti obilazi ulicu u kojoj žive.

Video: Novaka pogodili stihovi Oj, Kosovo Kosovo: Đoković se veselio u Budvi uz patriotsku pesmu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA