≫ 

"Ubili ste snove jednog dečaka, pre ću igrati u Rusiji nego Vimbldon i RG": Medvedev "ludi" zbog navijača

Nije bilo lako Medvedevu u završnici turnira, što se i videlo na smaoj konferenciji posle meča

  • 27
Danil Medvedev - Rafael Nadal, finale Foto: Tanjug / AP

Rus Danil Medvedev je bio jako blizu osvajanja Australijan opena, imao je vođstvo od 2:0 u setovima, ali ga je Rafael Nadal ipak "okrenuo" i došao je do svoje istorijske, 21. Grend slem titule u karijeri. Sve to, kao i odnos publike prema Rusu su bile previše za njega, pa je održao jednu zanimljivu konferenciju.

Što zbog vremena (već je pao mrak), a što i zbog revolta, Danil Medvedev je počeo konferenciju na veoma neobičan način, nije odgovarao na pitanja, već je ispričao jednu priču.

Priču, o jednom malom dečaku koji je sanjao velike stvari, a čije su upravo te velike stvari ubijene od strane novinara, ali i navijača s kojima je imao sukobe u Australiji.

- Neću da objašnjavam tačno, ali danas, tokom meča, shvatio sam da ću ubuduće igrati tenis... Zapravo, to je sad malo i smešno. Pričao sam o novinarima, a ja stvarno volim da razgovaram s vama, mislim da to i sami vidite. Ali, to nije poenta. Pričao sam samo o nekim momentima kada je jedan dečak prestao da sanja, a danas je bio jedan takav trenutak. Neću vam reći zašto. Ali, reći ću vam da ću od sada igrati samo za sebe, moju porodicu, za ljude koji veruju u mene i, naravno, za sve Ruse, jer sam osetio mnogo podrške ovde.

Danil Medvedev - Rafael Nadal, finale Foto: Tanjug / AP

- Ovako ću to da vam saopštim. Ako se desi da se organizuje neki turnir na tvrdoj podlozi u Moskvi, pre Rolan Garosa ili Vimbldona, ima da idem tamo čak i po cenu da propustim Vimbldon ili Roland Garos, ili neki drugi veliki turnir. Ovaj dečak je prestao da sanja. Ovaj dečak će igrati samo za sebe. I to je to. To je moja priča. Hvala vam što ste me saslušali, ljudi. Sada možete da me pitate o tenisu ili nečem drugom.

Kasnije je ispričao i detalj koji mu je posebno zasmetao, kada je publika galamila tokom njegovih servisa, a sve je to uticalo da Rus posle meča bude ovoliko izrevoltiran.

Video: Medvedev o Đokoviću: Nigde nisam video zašto mu je poništena viza, a mene to zanima! Koji je razlog?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    30. januar 2022 | 20:27

    Sto se ne uradi analiza krvi Nadalu..Bre klasican doping posle drugog seta uzeo nesto pod garancijuu a i pre meca tj tokom celog turnira ma cele karijeree bree..

  • Nosmoking

    30. januar 2022 | 20:58

    Eh moj druze, koliko je Novak sazvakao zvizduka, euforicnog navijanja, ponizenja....i evo cak politickog progona (koji je mozda i u direktnoj, namernoj konotaciji sa sportom kojim se bavi)!!! Pregazio sve!!! Iz inata!!! Nije hteo da popusti!! I sada akumulira sve sasvim sigurno, stvara energiju da uzvrati! Ako postoji i jedan procenat sanse da to ucini, da mu daju da igra, ucinice to, uzvratice jako!!! Emocije te nose i to je negde lepo i pravedno ali ovi klosari ce se samo nasmejati...jedan favorit manje, teraj dalje, bas njih briga!

  • Rambo

    30. januar 2022 | 19:52

    Bravo Danijel,ni Djokovic ne treba ikada vise da igra u zemlji fasista,nastaloj na kriminalu i prostituciji.Australiju treba tretirati kao zemlju logorasa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA