≫ 

Nadal uz osmeh reagovao na reči Medvedeva da neće igrati Vimbldon i Rolan Garos

Španac veruje da je Rus "vruće glave" dao izjavu posle teškog poraza

  • 8
Rafael Nadal Printskrin: Youtube/Rafa Nadal - King of Tennis

Rafael Nadal je osvojio rekordnu 21. Grend slem titulu i svoj drugi Australijan open u karijeri pobedom nad Danilom Medvedevim u epskom meču koji je trajao više od pet sati.

Iako je gubio sa 2:0 i suočavao se sa brejkl loptama u trećem, Nadal je uspeo da uz neverovatan borbeni duh savlada "žilavog" Rusa i ispiše tenisku istoriju.

Dan kasnije, prošetao je Melburnom sa peharom, od koga se nije odvajao i čvrsto ga je držao u zagrljaju.

Razgovarao je i sa medijima, a u intervjuu za Kanal 9 dotakao se i burne izjave Danila Medvedeva nakon poraza, koji je osuo paljbu po navijačima, istakavši da su srušeni snovi jednog dečaka i da nije siguran da li će igrati na Vimbldonu i Rolan Garosu, te da bi pre igrao na turnirima u Rusiji umesto toga.

Nadal ističe da je za Danila bilo teško.

- Mislim da će igrati. Igraće. Juče... naravno da mu je bilo teško posle meča kao što je ovaj, imao sam veliku podršku navijača i naravno da je teško za Danila. Žao mi je zbog njega. Izgubiš Grend slem na ovakav način, ja sam imao ludu podršku publike. Ali sve je zahvaljujući vremenu. On je veliki šampion, sjajna osoba takođe, dobro se poznajemo u svlačionici, veoma je dobar momak i verujem i nadam se da će u budućnosti osetiti ovaj neverovatan osećaj, jer će biti veliki šampion i ljudi će shvatiti kakav je, kakva je ličnost i siguran sam da će ga publika takođe podržavati.

Istakao je Španac i da se nada da će doći u Australiju i sledeće godine da brani trofej.

- Nadam se. Ne znam, život se brzo menja, pre nekoliko meseci nisam znao ni da li ću biti u mogućnosti da budem ovde. Ove tri nedelje su mi donele neverovatnu pozitivnu energiju da nastavim i želim da nastavim - poručio je Nadal.

Video: Crnogorac ispričao vic o Federeru i Nadalu, Novak plakao od smeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    31. januar 2022 | 10:34

    Ako nekoga ne podnosim to je ova pojava... Ode posle drugog seta u toalet primi set narkotika jer se posle toga ne radi kontrola... I vrati se kao iz najboljih dana

  • Ja

    31. januar 2022 | 10:19

    Izgledaš mi kao pečen za svoje godine

  • Ana

    31. januar 2022 | 10:45

    Svi treba da se povuku i onda on sam igra i postane najbolji za sva vremene i svi srecni… cica mica i gotova prica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA